Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Nincs internet, kapcsolatszaka...

Nincs internet, kapcsolatszakadás állandóan. Miért lehet?

Figyelt kérdés

Ötlettelen vagyok.

Még a hó elején kezdődött, hogy állandóan elment a netem, kattintottam, negyed óra malmozás, ki is írta a gép, hogy kapcsolata megszakadt. Minden esetben magától helyreállt a dolog, sose kellett csinálnom semmit, az oldalak újratöltődtek, de a következő kattintásnál ugyanez előlről. A legtöbb "szakadás" pár pillanat, max 1 perc.

Mindeközben a jelerősség vágig kiváló, hisz a gép felett az asztalon itt a router.

A géppel egyidőben a telefonom is ugyanezt a kínlódást csinálja, nem vagy hiányosan tölt be oldalakat néha.

Hó közben csomagot váltottam, ezért jöttek a munkások és átvezetékelték a lakást üvegszálasra, új routert kaptam. Gondoltam én naiv, hogy gond megoldva, két légy egy csapásra.

Hát nem. Pár napig nem volt baj, mára elmondhatom, hogy teljesen újrakezdődött az egész.

Mit tegyek? Mi lehet a gond? Valakinek ötlete van?

Telefonba az ügyintéző azt mondta, próbáljam a kábelt csatlakoztatni a géphez, hogy úgy is fennáll-e a probléma, de a munkahelyemen hagytam azt a leírást, hogy hogy kell a vezetékes kapcsolatot beállítani.

Hálózat, vagy eszközgond lehet?

Hogyan állítsak be vezetékes kapcsolatot? és ha az jó, az mit fog jelenteni?

Köszi előre is minden választ.

(Net: 1000 mbps, a gép Toshiba laptop, műszakilag kiváló, és egy androidos teló van még a hálózaton).

2019. márc. 3. 08:31
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha a router azonos, akkor valószínűleg az melegszik el időnként. Érdemes a router nélkül kipróbálni, ha úgy tökéletesen megy, akkor azzal van probléma.
2019. márc. 3. 09:19
 2/6 A kérdező kommentje:

Értem, köszi.

És ez routercserével megoldható? Vagy mit tudok tenni ellene? Mert szép dolog a vezetékes net, de jobb lenne a wifi.

2019. márc. 3. 09:20
 3/6 anonim ***** válasza:

Most is ugyanez van telefonnal is?

Az fura, hogy új router van és az is ugyanazt produkálja...

Mindenesetre gépet csatlakoztathatod a kábelre, keress rá, hogy "Windows internetkapcsolat beállítása", vagy "Windows 10", ha Windows 10 oprendszered van.

2019. márc. 3. 09:33
 4/6 A kérdező kommentje:

Igen, a telefon is csinálja. Egyidőben a géppel.

Ha két ablakot nyitok meg egyszerre gépen pl, akkor kész, apokalipszis, leáll minden.

Nevetséges.

Igyekszem a vezetékest beállítani.

2019. márc. 3. 09:38
 5/6 anonim ***** válasza:
Router log-ot tudsz nézni, web-es felületére be tudsz lépni?
2019. márc. 3. 09:42
 6/6 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogyan kell.

Még mindig a vezetékes nettel szerencsétlenkedek amúgy.

2019. márc. 3. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!