Képcsöves monitorbol lehet valahogy házi projektort késziteni?
Néztem olyan videokat ahol egy cipős dobozbol, nagyitóbol, és egy telefonbol van. Én is meg csinaltam de a betűket tükrözi és elég homályos is akárhogy csinálom
Valaki tudna ezzel kapcsoladban segiteni?
Le kell vákumozni a szobát és az egyik falára fel kell vinni a foszforréteget.
Ja meg kell elé az invar maszk, de kivitelezhető :-)
A cipős doboz projektort is meglehet csinálni, hogy ne tükörkép legyen. Telefon a doboz tetején legyen, dobozba pedig egy tükröt kell tenni 45 fokban. A világosság pedig a telefon fényerejétől függ, ezen nem lehet javitani. Az élesség pedig a lencsétől és a lencsetávolságtól függ. Persze minőséget ne várj.
Monitorból fölösleges és drága is lenne. Akkor már inkább vegyél egy projektort.
"Akkor már inkább vegyél egy projektort."
Ja, de abba mi a ráció?
# 3
...és mekkora anódfeszültséget kell rákötni a maszkra, ha egy komolyabb TV-ben is már 30 kV van és mekkora röntgensugárzás.
Sokan nem tudják, a képcsövek azért is olyan nehezek, mert az üvegbe ólmot adagolnak, a röntgensugárzás kivédésére.
Ezért is veszélyes hulladék a képcső, mert a természetbe eldobva kioldódik az ólom, az pedig soha nem vezet jóra.
De ezt nem azért írom, mintha nem értettem volna a kérdést, találkoztam már a "cipősdoboz" témával. Projektoros TV-t javítottam is, bár többnyire inkább nem vállaltam, nem kedveltem azokat a ládákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!