Miért tiltották be a concorde 588 telefon használatát?
tényleg tiltott, csak tippelem, hogy esetleg könnyen lehallgatható, de csak tipp, lehet teljesen más a gond vele.
Mivel ezek nem fogyasztóvédelmi vizsgálatok, hanem hírközlésiek, a rádióforgalommal nem kompatibilis megoldások lehetnek a háttérben.
Azért tilos forgalmazni, hogy ne használják. De nem azért mert rád veszélyes ha használod, hanem zavarja az egyéb kommunikációs csatornákat a működése közben.
Miről beszéltek, milyen frekvencia, milyen rádióforgalom?
Nem cordless készülékről van szó, hanem egy mezei, spirálkábeles kézibeszélőjű hagyományos buta asztali telefonról.
Kérdező: mivel ez egy vezetékes készülék, nem rádiófrekvenciás oka van. Valószínűleg szürkeimportban bekerült készülék, valamelyik nyugateurópai beragadt raktárkészletből származik. Ha nem a magyar piacra készült, akkor valószínűleg nem felelt meg a magyar szabványoknak, az alján valószínúleg valami "BundesPost", vagy hasonló matrica volt, ami az ottani vezetékes telefonhálózattal való kompatibilitást igazolja.
Ha a készüléket nem vizsgálták be forgalmazás előtt, és nem kapta meg az itthoni matricát a hatóságtól.
Réges régen, amikor még foglalkoztam ilyen készülékekkel, az egyik forgalmazó a szerintem hibás, szerinte jó készüléket akkor vette végül vissza, amikor csak úgy megjegyeztem, hogy amúgy biztos véletlenül, de lemaradt az aljáról a PTF-engedéy matricája (akkor még Posta és Távközlési Felügyeletnek hívták).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!