Teljesítmény ellenállásoknál mi az a kiegészítő radiátor?
Hűtőborda kell hozzá, lehetőleg ventilátorral, miután 100 W elfűtése passzívan olyan egyszerű.
100 W-os izzólámpa hőjét kell elképzelni gyakorlatilag.
Vagy valami nagy darab passzív hűtés, miután egy ellenállás nem olyan érzékeny, vagyis viszonylag magas hőmérsékletet is elvisel, tehát ami már simán megsüti az ember kezét.
A kivitelezés pedig egyéni kreativitáson múlik, egyszerűen ne kezdj bele, ha ennyit nem tudsz összebarkácsolni!
Amit néztem az hűtőbordával van ellátva. De a leírásban mégis ott van, hogy "szükséges kiegészítő radiátor".
Ami az én esetemben előfordul az max 50 W. De biztonsági tényezőként gondoltam, hogy legyen 100 W-os a teljesítmény ellenállás.
Tegnap elfelejtettem megnézni, de az adatlapon szépen mutatják, hány C°-ig lehet terhelni a disszipáció függvényében, tehát ez egyértelműen megadja a szükséges hűtést.
Amire vannak ugyan hőtani számítások is, de a gyakorlatban egyszerűbb próbálgatással barkácsolni valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!