Van egy philips minisistemem és a leírásában az áll az erősítőnek hogy 2×20W RMS/2×140W max. Hogy ha a hangszórói 2×30W maxosak, akkor az erősítő meg bírnáe ha sorba kötök velük 2 db.35W maxos másik hangszórót?
Figyelt kérdés
Az erősítő impedenciája 4 Ohm és a sorba kötött hangszóróké 8 Ohm lenne2019. febr. 2. 09:23
11/15 Szirty válasza:
"Az RMS-t szerintem felejtsd el."
Az RMS a lényeg! :)
12/15 anonim válasza:
Laikus veszély!
Tapasztaltam, sokan azt hiszik, hogy amikor ők párhuzamosan kötnek valamit, akkor az sorosnak mondják.
Például, a plafonon fel vannak fűzve a LED-lámpák 12 V-ra, párhuzamosan.
Laikus fejben ez úgy játszódik le, hogy sorban vannak, hiszen szépen egymás után "sorakoznak".
Agyrém, de ilyen hülyék tudnak lenni az emberek, először szinte el sem hittem.
13/15 A kérdező kommentje:
Sztem nem rontottam el mert már annyiszor olvastam el hogy hogyan kell az ilyen kerdeseknel hogy a konyokemen jön ki....ha párhuzamosan kottem volna már rég kiégett volna
2019. febr. 3. 17:17
14/15 anonim válasza:
"ha párhuzamosan kottem volna már rég kiégett volna"
Ez sem igaz. Ráadásul nem tudhatjuk, hogyan csináltad, talán le sem tudod írni vagy rajzolni.
15/15 A kérdező kommentje:
Egy mínusz az erositobe a hozzajaro plusz a másik hangszóró minuszahoz....a maradék plusz az erositobe
2019. febr. 9. 09:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!