Miért akad meg a Windows a bekapcsolásnál ("belépő képernyőnél")?
Szóval amikor kapcsolom be a laptopot, megakad immáron kb a 4. alkalommal itt: [link]
A kis pöttyök sem mozognak, le vannak fagyva. Az egér él, de akárhova kattintok, semmi sem történik, ctrl-alt-del-re sem csinál semmit.
A ki-bekapcsoló gomb hosszú megnyomásával tudom kikapcsolni, majd az újbóli bekapcsolás során már nincs ilyen probléma, bekapcsol rendesen a gép. A fenti kép előtt még egyszínű háttérrel ki írja, hogy "kis türelmet.." (erről nem tudtam fotót mellékelni, de szerintem nem is kell) aztán behozza a "bejelentkezős" képet, és be tudok lépni gond nélkül.
Mit tudok tenni? Miért van ez? Az elmúlt pár napban kezdte ezt csinálni, de csak párnaponta, tehát nem minden egyes bekapcsolásnál.
Elsőnek igaza van. Ha ezt csinálja akkor valószínű szektorhibás a merevlemez. Ha esetleg SSD-ről megy akkor fogalmam sincs mi okozhatja, ahhoz annyira nem értek.
Ha merevlemez akkor esélyes hogy szektorhiba van azon a területen ahol a windows van telepítve, mert ott nem bírja már beolvasni a szükséges fájlokat és emiatt akad meg az egész mindenség. Azért javaslom azt hogy csinálj másik partíciót windows telepítőben mert akkor más szektorokra kerül rá a windows összetevője és akkor már esélyes hogy elfog indulni normálisan. Aztán javaslom hogy HDD regenerator programmal futass egy tesztet ami kidobja a hibás szektorokat és azt le lehet zárni ami annyival jár hogy a HDD kapacítása csökkenni fog de akkor ha ez megvan célszerű a megmaradt részeket teljesen leformázni, tehát adatmentést valahogy tedd meg. Utána jöhet az új partíciók létrehozása és telepítsd fel ismét a windowst és akkor valószínűleg már fog üzemelni rendesen.
De lehetséges az is hogy maga a rendszer van megsérülve valami miatt. Én jártam már úgy hogy egy asztali pc-n amin windows 10 volt elkezdett frissíteni és egy pillanatnyi áramkimaradás miatt megszakadt mert a szünetmentes is bemondta az unalmast. Utána meg annyira sérült volt a rendszer hogy képtelen volt betölteni, a kezdőképernyőig eljutott a dolog aztán megállt és nem ment tovább sehogyan sem. Utána meg már csak a betöltő képernyőig jutott el amikor megjelent a windows logo és ennyi. Akkor a telepítővel csináltam egy javítást és az úgy ahogy helyre hozta, de annyi töredezett fájl volt hogy totál lassú lett az egész, de arra jó volt hogy a c-ről adatokat mentsek és újra húzzam az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!