Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért akad meg a Windows a...

Miért akad meg a Windows a bekapcsolásnál ("belépő képernyőnél")?

Figyelt kérdés

Szóval amikor kapcsolom be a laptopot, megakad immáron kb a 4. alkalommal itt: [link]

A kis pöttyök sem mozognak, le vannak fagyva. Az egér él, de akárhova kattintok, semmi sem történik, ctrl-alt-del-re sem csinál semmit.

A ki-bekapcsoló gomb hosszú megnyomásával tudom kikapcsolni, majd az újbóli bekapcsolás során már nincs ilyen probléma, bekapcsol rendesen a gép. A fenti kép előtt még egyszínű háttérrel ki írja, hogy "kis türelmet.." (erről nem tudtam fotót mellékelni, de szerintem nem is kell) aztán behozza a "bejelentkezős" képet, és be tudok lépni gond nélkül.

Mit tudok tenni? Miért van ez? Az elmúlt pár napban kezdte ezt csinálni, de csak párnaponta, tehát nem minden egyes bekapcsolásnál.

2019. jan. 16. 15:35
 1/5 repulo ***** válasza:
100%
Ha vinyóról bootol, lehet hogy a meghajtó az utolsókat rúgja.
2019. jan. 16. 15:38
 2/5 A kérdező kommentje:
2 éves, sérülésmentes laptop, nem kellene, hogy bármiféle baja legyen szerintem.
2019. jan. 16. 15:56
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Elsőnek igaza van. Ha ezt csinálja akkor valószínű szektorhibás a merevlemez. Ha esetleg SSD-ről megy akkor fogalmam sincs mi okozhatja, ahhoz annyira nem értek.

Ha merevlemez akkor esélyes hogy szektorhiba van azon a területen ahol a windows van telepítve, mert ott nem bírja már beolvasni a szükséges fájlokat és emiatt akad meg az egész mindenség. Azért javaslom azt hogy csinálj másik partíciót windows telepítőben mert akkor más szektorokra kerül rá a windows összetevője és akkor már esélyes hogy elfog indulni normálisan. Aztán javaslom hogy HDD regenerator programmal futass egy tesztet ami kidobja a hibás szektorokat és azt le lehet zárni ami annyival jár hogy a HDD kapacítása csökkenni fog de akkor ha ez megvan célszerű a megmaradt részeket teljesen leformázni, tehát adatmentést valahogy tedd meg. Utána jöhet az új partíciók létrehozása és telepítsd fel ismét a windowst és akkor valószínűleg már fog üzemelni rendesen.

De lehetséges az is hogy maga a rendszer van megsérülve valami miatt. Én jártam már úgy hogy egy asztali pc-n amin windows 10 volt elkezdett frissíteni és egy pillanatnyi áramkimaradás miatt megszakadt mert a szünetmentes is bemondta az unalmast. Utána meg annyira sérült volt a rendszer hogy képtelen volt betölteni, a kezdőképernyőig eljutott a dolog aztán megállt és nem ment tovább sehogyan sem. Utána meg már csak a betöltő képernyőig jutott el amikor megjelent a windows logo és ennyi. Akkor a telepítővel csináltam egy javítást és az úgy ahogy helyre hozta, de annyi töredezett fájl volt hogy totál lassú lett az egész, de arra jó volt hogy a c-ről adatokat mentsek és újra húzzam az egészet.

2019. jan. 16. 15:57
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
winyó megy tönkre, vagy indítófájlok sérültek meg.
2019. jan. 16. 15:58
 5/5 A kérdező kommentje:
SSHD van a gépben.
2019. jan. 16. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!