Megéri műszaki cikket rendelni külföldi webáruházból ár szempontjából?
Tudnak olyan árakat, akciókat időnként, hogy igen. Én hangfalakat szoktam nézni, ott jelentős különbség tud lenni, meg nem is annyira garanciaigényes dolog.
Szóval esete válogatja.
Attól függ.
22 eurot meghaladó rendelés esetén az Unión kívülről érkező csomagok vámkötelesek, szóval EU-n kívülről nem éri meg. Unión belül viszont minden vámmentes, beleértve az említett német Amazont is, szóval ettől nem kell tartani.
A vámon kívül a valutaváltás az, amin pénz mehet el. A német Amazon nem tudom így működik-e, de az amcsi Amazon eléggé lehúzós váltással dolgozik, a hogyanra sajnos már nem emlékszem, csak arra, hogy forintot dollárra kb. 10 forinttal drágábban váltott (per dollár, tehát nagyobb összegeknél elég nagyra nő a plusz). Természetesen az Amazon váltója a nagybetűs alapértelmezett, viszont nem kötelező azt használni, használhatod a bankod váltóját is.
Szóval erre a kettőre kell figyelni, hogy egyrészt ne legyen vámköteles (EU-n belül semmi nem az), illetve utánaszámolni, hogy valutaváltás után mennyi a végösszeg. Ha úgy is olcsóbb a termék, mint a Magyarországi ára, akkor természetesen megéri.
"továbbá ha Magyarországra szállítják, 27%-os ÁFA fogja terhelni"
Ezt támaszd alá kérlek. Ha EU-n belül rendel, akkor se áfa, se VÁM nem terheli. Márpedig az illető a német amazon-t említette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!