Mit kell csinálni ha kifogy a lézeres nyomtató?
Először érdemes kivenni a toner patront, és forgatni össze-vissza, hogy az esetleges leragadt toner-por szabadon tudjon mozogni.
Ha ezzel nem érsz el eredményt és újratölthető a patron, akkor lehet venni belevaló toner-port. Megkeresed a betöltőnyílást a patronon, kupak ki, beleszórod a port, kupak vissza. Patront visszarakod a nyomtatóba és próba. Nekem egyszer így sikerült újraéleszteni egy patront.
Legrosszabb esetben, ha nem lehetséges az újratöltés, akkor az egész patront cserélni kell egy másikra.
Évekkel ezelőtt Vateráról rendeltem utángyártott port, vagyis tonert. De azt is típus szerint kellett, mert nem mindegy. Azóta is kiszolgál hibátlanul.
Noha már keverednek ezek a fogalmak, de eredetileg toner = por (viaszos jellegű porkeverék, ami hőre olvad).
Amiben a toner van, az a tonerkazetta. Csak az érdekesség kedvéért.
Előtte persze megnéztem, hogy az én nyomtatóm kazettája utántölthető, csak egy kupakot kellett kivenni. De vannak olyan típusok, ahol a gyártók pofátlansága miatt ilyen nincs, fúrni kell lyukat stb. Erre megvannak a leírások a neten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!