Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » 230 V -os izzót szeretnék...

230 V -os izzót szeretnék egyenárammal működtetni, ami változtatható legyen. Hogy valósítom meg?

Figyelt kérdés
1 KW- ig kéne 230V egyenáram.
2019. jan. 8. 18:53
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

"Mégegyszer mondom, EGYENÁRAMRÓL akarom járatni."

Hol itt a probléma?

#16-ban leírtam a módját, pedig hülyeséget elvből nem támogatok.

Saját elveim köptem szembe, csak a te kedvedért.

2019. jan. 23. 20:32
 22/25 anonim ***** válasza:

Ezt még járathatja, aztán kiég, hamarosan úgysem tud venni helyette másikat, mert be lesz tiltva.

Akkor majd megveszi helyette a 80 wattos ledmodullal kétszer akkora fényerőt produkáló fényforrást.

Vagy folytatja a hátonpörgős hisztijét, és a világ végéről is behozat a fosadék izzójából valami kínai másolatot...

2019. jan. 28. 14:53
 23/25 anonim ***** válasza:

Arról nem beszélve, hogy egyenáram a hullámzó DC is.

Pár napja ezt bukta be egy másik témában egy nagyképű okoskodó, hogy szerinte a váltakozóáram lényege a hullámzás.

Nem, a hullámzó DC is hullámzik, de attól még nem lesz AC.

Tényleg, aki még egy kérdést sem tud normálisan megfogalmazni, az hogyan fog vezérlést építeni, nem értem.

Simán mutatok olyan triac vagy tirisztoros szabályzást, ami teljesíti a DC-kimenet kritériumát. Csak épp amellett hullámzik, illetve fázishasított.

2019. jan. 29. 10:57
 24/25 anonim ***** válasza:

"Nem, a hullámzó DC is hullámzik, de attól még nem lesz AC."

Ha már szőrszálhasogatás:

[link]

[link]

[link]

2019. jan. 29. 20:36
 25/25 anonim ***** válasza:
Hogy mindenki értse: az AC rövidítésben van egy A-betű, ami nem szőrszálhasogatás, hanem tényszerű meghatározása a váltakozóáramnak.
2019. jan. 30. 09:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!