Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mit tudnék csinálni a számítóg...

Problema99 kérdése:

Mit tudnék csinálni a számítógépemmel, ha egyik naprol a masikra nem lehet bekapcsolni?

Figyelt kérdés
Az egyik este meg tokeletesen hasznaltam, masnap delelott mar nem sikerult bekapcsolni. Amikor megnyomom a bekapcsolo gombot, akkor elkezd vilagitani, 1-2 masodperc es leall a gep, aztan ujraindul, es megint leall. Ezt csinalja addig, amig le nem kapcsolom hatul a gepet.
2019. jan. 4. 00:17
 1/6 anonim ***** válasza:
Keresd meg az alaplapon a CMOS elemet (hagyományos laposelem), vedd ki 10 másodpercre, tedd vissza, nézd meg jó-e.
2019. jan. 4. 07:09
 2/6 anonim ***** válasza:
Akarom mondani gombelem, nem laposelem.
2019. jan. 4. 07:10
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerelohoz vinni.

Különben annyit hogy ripityára szed ha a tápegység nem garis azt is szétszedni . Ha a tapban van púpos kondi akkor csere,(halalkodni hogy a geped megúszta) különben pucolni eleg.

Gépet is szét, kipucolni osszerakni.

Ha nincs durva hw hiba akkor működni fog.

Ha nem akkor ramok tesztje és bekapcsolás VGA nélkül tehát VGA teszt.

Más nagyon nincs cmos resetet is lehet csinálni

2019. jan. 4. 07:17
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha az elem merült volna le, attól még bekapcsol, csak a bios képernyőjén ragad hibával.

Sípol e, amikor bekapcsolod?

2019. jan. 4. 10:04
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem mondtam egy szóval sem, hogy lemerült. A CMOS elem sok sok évet kibír normál körülmények között. Lemerülhet bizonyos problémák mellett (selejtes elem, rossz földelés, kóboráram az alaplapon), de ez nagyon ritka. És még ha le is merül, nem fog működési problémát eredményezni.

A BIOS beállítások egy VM egységen tárolódnak. Ahhoz, hogy ne törlődjenek a beállítások minden kikapcsoláskor/áramtalanításkor, kell a CMOS elem, ami feszültség alatt tartja a BIOS memóriát, ha a gép ki van kapcsolva. Ha nincs CMOS elem, vagy le van merülve, a gép akkor is hibátlanul működik, csak a BIOS nem fogja tudni megjegyezni a beállításokat.

És éppen ezt lehet kihasználni akkor, ha rosszak a BIOS beállítások és én erre gondoltam. Én például amikor overclock-oltam és belefutottam egy instabil értékbe, akkor bootloop-ba kerültem (pont ahogy a kérdésben szerepel, bekapcsol-leáll-bekapcsol-leáll), úgyhogy kivettem az elemet, a BIOS visszaállt alaphelyzetbe és a probléma megoldódott. Ha netán a kérdés tárgya is egy rossz BIOS beállítás (maguktól is megjelenhetnek hibák, nem kell hozzá kontárkodni sem), akkor ez megoldhatja.

Újabb alaplapokon egyébként van BIOS jumper. 3 pines megoldás, ebből 2 gyárilag össze van kötve egy lehúzható dugasszal, így van kapcsolat a 2 pin között és fenntartja a kapcsolatot a CMOS elem és a BIOS memória között. Ha ezt a lehúzható dugaszt leveszed és 1 pinnel arrébb teszed, akkor letesteled a BIOS memóriát és törlődnek a beállítások. Egyesek ezt a megoldást jobban szeretik, én maradok az elem kivételénél.

2019. jan. 4. 10:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem akkor csinál ilyet a gép, ha nagy ritkán a tápegység hőkioldója beragad, nem old ki, ilyenkor hiába kapcsolod be a gépet, csak világítanak a ledek, de a képernyő fekete marad, nem történik semmi, de ezt megoldja, ha lekapcsolod a tápot, aztán vissza.
2019. jan. 4. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!