Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mennyire szèpen lehet sok...

Mennyire szèpen lehet sok vèkony eres kábelt megforrasztani? Kivel/Hol lenne èrdemes megcsináltatni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy ugyan ilyen állapotban lèvő ps vr amit meg szeretnèk javítani/javíttatni.

De ezek nagyon vèkony kábelek. Meg lehet javítani esztètikusan de legalább annyira tartósan hogy ne szakadjon el könnyen?

Èn hosszabbítót forrasztottam de az is böszme vastag lett pedig fele ennyi vezetèke se volt.

Mennyibe kerülhet helyrehozatni?

Ès ki vállal ilyen feladatot?

[link]

2019. jan. 2. 13:22
 1/10 anonim ***** válasza:
akármelyik elektrotechnikus
2019. jan. 2. 13:29
 2/10 A kérdező kommentje:
Elektrotechnikust hol lehet találni? Kerestem interneten de csak szakma oktatás ès állásajánlatokat lehet találni.
2019. jan. 2. 13:33
 3/10 anonim ***** válasza:

Ez valóban vékony. Megehet csinálni szépen, de úgy lenne célszerű ha egyesével kötnéd össze a drótokat sodrással például és úgy vonnád be a kötéseket cinnel hogy jobban tapadjon, aztán egyesével érintkezési hibák elkerülése végett kell rá zsugórcső vagy szigetelőszalag, aztán ha ezek megvannak akkor az egész szakadást behúzni zsúgorcsőbe és akkor ki is fog nézni valahol meg talán tartó lesz.

De egyébként ha nem tudsz forrasztani akkor el lehet kerülni ha a vezetékeket jobban megpucolod és úgy sodrod össze a vezetékeket és szigeteled le. Meglehet így is csinálni de nem lesz annyira tartós.

Még csokival (sorkapocs) is meglehet oldani ha nem akarsz pucolni, meg pepecselni ilyenekkel, ebay, wish, gearbest ott vannak bőségesen, de villanyszerelési szaküzletekben is talán kapsz csak mondd el hány eres vezetékhez kellene, lehet hülyének fognak nézni de ne foglalkozz vele. Igaz hogy ettől igénytelen lesz de borzalmasan.

De ha mindenképp ragaszkodsz a forrasztáshoz, ahhoz amit első verziónak írtam le az még járható út. Ha meg akarsz bízni valakit a lakóhelyeden keress egy ilyen szervizt és mondd el hogy mit csináljanak meg pontosan. Szerviz alatt azt értem ahol elektronikai dolgokat javítanak, biztosan tudnak forrasztani is.

2019. jan. 2. 13:33
 4/10 A kérdező kommentje:
A csoki nekem is eszembe jutott de az nem menettel szorítja le a vezetèket? Ilyen picike kábel nem szakadna el könnyedèn ha ráhúzom a csavart? Ha nem húzom meg akkor viszont könnyen szètesne.
2019. jan. 2. 14:32
 5/10 anonim ***** válasza:

Meg lehet csinálni, de igazán szépre lehetetlen, mert minden érpárnál duplázod a vastagságot + cin + szigetelés = sokkal vastagabb lesz a végeredmény, mint a kábel többi része. Ez általános igazság, vezetékvastagságtól és érszámtól függetlenül. Ettől még hibátlanul működhet, de akkor is csúnya.

Én ezen a ponton nem is szoktam foglalkozni vele, hanem cserélem az egész kábelt (ha lehetséges). Ha jól látom, ez csak egy natúr mezei HDMI kábel, nem? Venni kell egy újat és a NYÁK-ra forrasztani az egyik végét. Egyrészt az kevésbé macerás, hisz nem kell a szakadt kábelvégeket sodorgatni, valamint egyesével szigetelni sem. Ráadásul kívülről látni sem lehet, mivel burkolat alatt van.

Hogy lenne-e, aki megcsinálná? Persze, mindig van az a pénz, amennyiért egy ember megcsinál bármilyen feladatot. De ha meg szakemberhez viszed, akkor fokozottan igaz az, hogy miért kötögetnéd össze a szakadt vezetékeket a kábel teljes cseréje helyett?

2019. jan. 2. 14:48
 6/10 anonim ***** válasza:

# 3/5 Időpont ma 13:33

"aztán"? Forrasztás után akarsz rá zsugorcsövet tenni? Azt hogyan kell? :D

2019. jan. 2. 14:50
 7/10 anonim ***** válasza:

"Forrasztás után akarsz rá zsugorcsövet tenni? Azt hogyan kell?"

A zsugorcsöveket a forrasztások előtt kell a burkolatra és az erekre húzni.

2019. jan. 2. 15:13
 8/10 anonim ***** válasza:

"csak mondd el hány eres vezetékhez kellene, lehet hülyének fognak nézni de ne foglalkozz vele."

Sok éves vásárlói tapasztalatom: a boltosnak soha nem szabad elmondani, a cucc mire kell.

2019. jan. 2. 15:15
 9/10 anonim ***** válasza:

Csokit felejtsd el, szánalmas még az ötlet is.

Annál még az is jobb lenne, ha egy forrlécen találkoznának a vezetékek, ami egy kis műanyag dobozba kerül.

De itt láthatsz egyfajta megoldást:

[link]

Noha forrasztást nem alkalmaz, talán még elmegy ebben az esetben, persze én mindenképpen a forrasztás híve vagyok.

Forrás / Google:

[link]

Közben látom, lehet kapni ilyet is:

[link]

2019. jan. 2. 16:35
 10/10 A kérdező kommentje:

Ez nem sima hdmi kábel, ennek az egyik vège közvetlenül kijön a headsetből a másik vège pedig ilyen dupla vègű: 1 hdmi a másik meg valami más fajta csatlakozó.így nem olyan könnyű szimpla kábelt szerezni hozzá.

Èrdekes ez a Sony küld csak úgy rögtön pótkábelt ha valaki kèr, amit a linkben írnak... Gyanúús.

De ha így is lenne szerintem szabad drótos vègű kábelt nem küldene ami berakásához a gèpet is szèt kène szedni.

Igen, a zsugorcsöves dolgot tudom hogy előtte kell ráhúzni.

Csak azon filóztam hogy van e ennyire pici kábelhez is, de biztos van.

2019. jan. 2. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!