Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Valahogy kikapcsolhattam a...

Valahogy kikapcsolhattam a laptop billenytűzetet?

Figyelt kérdés

Elég régóta nem működik a laptopom touchpadje, és eddig úgy voltam vele hogy úgy is egerezek, nem igazán zavar, viszont ma megpróbáltam rákeresni hogy mi baja lehet, mert nem öntöttem le semmivel, nem püföltem, nem tudom miért nem érzékel. Szóval elkezdtem utánaolvasgatni, és azt írták egy csomó helyen hogy ezt billentyűkombinációval be és ki lehet kapcsolni, úgyhogy gondoltam biztos véletlenül megnyomtam. Acer laptopom van, az F8 billentyű állítja a touchpadet. Próbáltam Fn+F8-at, simán F8-at, még másik F billentyűkkel is próbáltam, de nem kapcsolt vissza. Úgy voltam vele hogy biztos hibás, inkább hagyom mert annyira tényleg nem fontos, de valamit megnyomtam szerintem mert már maga a billentyűzet se működik. Rákerestem arra is, de végül nem találom hogy mit nyomhattam meg vagy hogy lehet visszakapcsolni. Akkora lúzer vagyok, bárcsak bele se kezdtem volna :D

Valakinek van valami ötlete, hogy mit tudnék csinálni? A touchpad nem nagyon érdekel, de billentyűzet nélkül elég nehéz bármit is csinálni. (Telefonról írom a kérdést)

2019. jan. 1. 13:09
 1/6 A kérdező kommentje:
*billentyűzetet, bocsánat
2019. jan. 1. 13:13
 2/6 szántóvető ***** válasza:

acer?Fn+F1 a gyorsbillentyűk súgója,legalábbis egyes típusokon..nyomogasd végig az Fn+funkciógombokat,ennél nagyobb hibát már úgysem tudsz előidézni :D

vagy win 10 alatt start menü/beállítások/könnyú hozzáférés/billentyűzet/szúrőbillentyűk kikapcsolása

az sem normális h a touchpad sem működik már hónapok óta.Fn+f6,f7-et próbáltad már?

2019. jan. 1. 13:34
 3/6 Szirty ***** válasza:

"ennél nagyobb hibát már úgysem tudsz előidézni "

Óóó dehogy nem!

Pl. feje tetejére áll a kijelzett kép, vagy kikapcsolódik a kijelző is, elmegy a hang, és nem lesz internet sem :D

2019. jan. 1. 13:46
 4/6 Szirty ***** válasza:
Alapszabály: ész nélkül nem nyomkodunk gombokat össze-vissza!
2019. jan. 1. 13:47
 5/6 szántóvető ***** válasza:
ez már megtörtént..a monitor funkciójának megváltoztatásához megerősítés kell ha jól tudom,a net+hang sem ér semmit beviteli eszközök nélkül.az acert nem ismerem,de gondolom hogy a gomb ismételt lenyomása feloldja a tiltást.legalábbis ez lenne az ésszerű.
2019. jan. 1. 13:59
 6/6 Szirty ***** válasza:

"a monitor funkciójának megváltoztatásához megerősítés kell"

Semmilyen megerősítés nem kell, azonnal hatásos kérdés nélkül.

"gondolom hogy a gomb ismételt lenyomása feloldja a tiltást.legalábbis ez lenne az ésszerű"

Ez nyilván így is van. A gyakorlatban az ész nélkül vagy véletlen nyomkodás által "igénybe vett" funkció kikapcsolása legalább ennyire ésszerű okokból nem megy, mert az illetőnek fogalma sincs mit nyomott meg akkor amikor az illető funkció életbe lépett...

Főleg hogy pl. a WiFi letiltásának ténye esetleg ki sem derül azonnal.

2019. jan. 1. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!