Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ezen a szkópon mit jelent a...

Ezen a szkópon mit jelent a 100MHz sávszélesség (analog bandwidth: 100MHz)? Ez valós 100MHz? Szóval ráakasztok egy 80MHz-t, és le is tudom olvasni?

Figyelt kérdés

Ez a cím:

[link]

2018. dec. 18. 21:43
 1/5 anonim ***** válasza:

"Bandwidth is defined as the frequency at which a sine-wave

input signal is attenuated to 70.7% of its true amplitude (the -3 dB or ‘half-power’ point"

Forrás: [link]

Vagy még itt is olvashatsz erről: [link]

2018. dec. 19. 00:05
 2/5 anonim ***** válasza:

Valós idejű megjelenítésnél 20 MHz-ig tud megjeleníteni jelalakot, folyaamtosan ismétlődő, periódikus jeleknél 100 MHz-ig.

Viszont a 48 MS/s-es mintavétel miatt inkább kisebb értékekre számítanék. Max. a felére.

2018. dec. 19. 11:00
 3/5 A kérdező kommentje:

És erről mi a véleményetek?

[link]

2018. dec. 19. 22:00
 4/5 anonim ***** válasza:
Ez már jobban tetszik, a mintavételezési sebesség megfelelő a 100MHz-es jel megjelenítéséhez. Az lehetséges, hogy a mérőfej nem fogja bírni a magas frekvenciát, jártam már úgy, hogy spéci mérőkábelt kellett vennem egy műszerhez, mert a gyári csak 40-50MHz-ig működött rendesen, de a készülék a leírás szerint alkalmas a feladatra.
2018. dec. 20. 08:56
 5/5 A kérdező kommentje:
Olyat esetleg lehet kapni, ami tudja a 100 Mhz-t, és olcsóbb? Lehet, hogy csak én nem találok.
2018. dec. 20. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!