Van nekem egy olyan problémám hogy a tv-ém semmilyen pc eszközt nem fogod azaz azt írja ki hogy (nincs jel)!?
"csatlakoztatam rá mást és azzal működik"
Mi mást és melyik bemenetre?
Ha a TV-n van több HDMI-bemenet, egyiken sem megy?
Gyakran volt áram alatt dugdosva a HDMI?
Akkor így jártam én is, egy Panasonic plazma és egy Intel CPU kapcsolatában.
Minden működik mindennel, csak pont a kettő egymással nem. Illetve néha létrejött a kapcsolat, de végül már egyre többet kellett ki-be dugni, hogy beálljon. Ha egyszer összekapcsolódtak, utána már ment.
Esetemben a dugdosás mondjuk nem probléma, mert a TV fémváza is földelt a konnektorhoz, meg a PC is, tehát azonos szinten vannak galvanikusan. Ezt külön mértem, ellenőriztem, hogy vezetnek egymáshoz, így nem tud károsodni a HDMI, mert nincs feszültségkülönbség a két készülék között.
Vettem még egy ilyet is, hátha erősít valamit a jelen:
Semmit nem javított, nem is rontott (elvégre repeater).
Kipróbáltam a TV-n, HDMI 1 és 2 egyformán viselkedett, ezért sokáig nem is gondoltam rá, hogy esetleg a 3 vagy 4-et kipróbáljam.
De egyszer valahogy mégis elkövettem.
...és ott működik hibátlanul, hónapok óta.
Megnéztem a TV alaplapján, a processzornak három HDMI bemenete van, amit úgy bővítettek négyre, hogy az elsőnél beiktattak egy jelválasztó IC-t. Tehát ez a HDMI 1 és 2, ami kevésbé érzékeny, vagy a számítógép ad kevesebb jelet, erre azóta sem jöttem rá.
Pláne, hogy elvileg nem is a PC-ből kimenő jelszint okozza a problémát, hanem a DDC azonosítás nehézsége. Először a PC-nek kell kiolvasni a TV-ből a DDC-infót, ez szükséges a kapcsolat létrejöttéhez.
Ha már egyszer létrejött, utána nem volt gond a jelszinttel, mint említettem.
Tehát összefoglalva, ennél a TV-nél a HDMI 3-4 közvetlenül a processzor bemenetére megy, itt gond nélkül működik a PC.
A HDMI 1-2 egy jelválasztóra megy, itt már problémák vannak. De más boxokkal ez is hibátlan.
PC is jól működik együtt, más TV-kkel.
Adná magát a jelválasztó (TMDS361B) cseréje, de ezt halogatom azóta is, nem is biztos, hogy változna bármi.
Úgy rémlik, amikor a számítógépben cseréltem CPU-t, utána lett nehézkesebb a kapcsolódás, előtte ritkábban fordult elő ilyen.
Még az előzőhöz egy lényeges körülmény: a számítógépen nem jelent meg kijelzőként a TV, de operációs rendszertől függetlenül, BIOS-szinten sem.
Tehát a DDC-azonosítás hardveresen nem jött létre, csak többszöri próbálkozásra, ami megnyilvánulhatott a készülékek újraindításában, dugdosásban, de ez is megfoghatatlan volt, hogy mitől állt be, egyszer csak jó lett.
32EH5000 van nekem is a lomtárban (szervizemben), ennek mondjuk nincs problémája a számítógéppel. Véletlenül ezzel is teszteltem, amikor a plazmával gond volt.
Mivel neked több géppel is problémája van, a TV alaplaphibája valószínű.
Ennél az 5000-nél mindkét HDMI-csatlakozónál van egy 24CS02 EEPROM, a számítógép ebből olvassa ki a DDC-infót.
EEPROM-ok szoktak ugyan meghibásodni, csak nem ebben a körben, főleg nem egyszerre kettő.
A HDMI többi vezetéke a processzorba megy közvetlenül.
Meg lehetne próbálni egy szoftveres frissítést a TV-n, nem mintha sok reményt adna, csak legyen kizárva az is.
Komplett alaplapcsere drága, hacsak nem találsz valami bontottat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!