Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A lopásgátló a kijáratnál...

A lopásgátló a kijáratnál bejelez a sima pólóra is?

Figyelt kérdés
A barátommal ma délután voltunk a Westendben és vettünk néhány új pólót magunknak. Miután kifizettük őket, még be akartunk menni egy másik boltba is, de mikor mentünk be, besípolt. Annyira megijedtem, még soha nem loptam boltból (és nem is szeretnék). A biztonsági őrrel megbeszéltük, megmutattuk a blokkot és ennyi volt az egész. Csak azt nem értem, hogy hogy sípolt be a lopásgátló, ha az előző üzletben levették a csipogót. A ruhán belül lévő vonalkódtól sípolhatott be? Bocsi, ha hülye a kérdés, de ehhez egyáltalán nem értek. A belevarrt vonalkódtól be tudna sípolni egyáltalán? Vagy lehet, hogy valami más volt nálunk amire besípolt, mert voltunk még előtte egy-két helyen?

2018. dec. 6. 18:10
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyes mágneskártyák képesek becsipogtatni egy-egy érzékenyebbre állított kaput.
2018. dec. 6. 18:16
 2/7 A kérdező kommentje:
Egy sima "mezei", belevarrt vonalkódra is?
2018. dec. 6. 18:18
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem a vonalkód volt, az csak egy darab szöveg és rányomtatott tinta. Semmi értelme lopásgátlásra használni, mert a tolvaj simán kivághatja a próbafülkében, plusz elég ritka hogy kivágják az emberek maguknak ha nem zavaró, így hülyeség lenne hogy az üzletekbe betérve állandóan gerjessze a kapukat és riasszanak.

Mágneskártya alatt a nálatok lévő valamilyen kártyát értettem, például belépőkártya valamilyen épületbe (munkahely, iskola, kollégium).

2018. dec. 6. 18:21
 4/7 A kérdező kommentje:
Az iskolánkban belépőkártyával tudunk közlekedni. Akkor lehet hogy az volt. :) Köszi a válaszokat! :)
2018. dec. 6. 18:23
 5/7 repulo ***** válasza:
100%

Pár éve a feleségemnek vettünk télikabátot a Hervisben.

Fizetéskor kiszedtek vagy 4 db csipogót, majd hazajöttünk, belebújt, aztán irány vissza a boltba mert a nyakánál volt még egy, aztán első mosásnál kiderült, hogy így, már csak egy maradt benne. :-)

2018. dec. 6. 18:24
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Elárulom a titkot, pl. H&M-ben kapható ruhák egyik nagy (vastagabb) címkéjéBEN belevarrva van egy lapka, amin fémborítás van. Ha bemész egy másik boltba a kapu ezt a címkét érzékeli. Ezért is kell kivágni ezeket. :D
2018. dec. 6. 18:31
 7/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
Ha chip van rajta akkor igen, egyébként nem. Vannak már egészen kicsi matricák is, amit nem tudsz észrevenni és a vonalkódot simán erre rá tudják rakni. Nálam van mindig 2db érintőkártya, az nem tud becsipogni.
2018. dec. 7. 06:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!