Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ez mit jelent, mert még kezdő...

Ez mit jelent, mert még kezdő vagyok a tükörreflexes gépek használatában, még nem vettem csak fogok, Sigma 70-300mm f/4-5.6 DG Macro (Nikon) AF motorral, ezzel mennyire lehet messzi dolgokat fotózni?

Figyelt kérdés
2010. jún. 27. 10:58
 1/2 anonim ***** válasza:
Ezt így elméletileg nem lehet meghatározni a 300mm már egy erősebb tele amivel nyilván sok dolgot meg lehet csinálni, természetesen van olyan téma amihez ez is kevés.
2010. jún. 27. 11:17
 2/2 anonim ***** válasza:

Függ attól is, hogy cropos, vagy FF vázad van. Azonban ha FF vázad lenne, akkor nem kérdeznél ilyet, így jó ha tudod, hogy a vázad a fokális távolságot (a millimétereket) még 1,6-al megszorozza. Így az objektív valójában 112-480 lesz.

Ezzel lehet elméletben fotózni kispályás sportokat (kosár, kézilabda, hoki) és már a természetfotózáshoz is elég jó (de pl. magasan szálló madarakhoz esélytelen).

A gond az, hogy f4.5-től indul és nincs benne stabilizátor, így csak olyan helyen lehet használni, ahol van elég fény. Nappal a szabadban tök jó (síelőket ilyennel szoktam fotózni, mert könnyű és kevésbé értékes, mint a másik telém, így jobban merem léccel vinni), de beltéri sportokhoz (esti kosármeccs, RSG, hoki, ahol csak villanyfény van) szinte esélytelen.

Utcán távolról ismeretleneket fényképezni (stranger műfaly) megint könnyű vele és szabadtéri nyári koncerteken, fesztiválokon (ahol még süt a nap) is mindenre elég.

2010. jún. 27. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!