Stúdió fejhallgató hangerő?
Sziasztok! Szerintetek mivel érdemes a stúdió fejhallgatóm hangerejét szabályozni, valamilyen programmal, vagy valami egyszerűbb kis külön megvehető szabályzóval? Sajnos külső hangkártyára most nincs keret, legalábbis normálisra biztos nem.
Laptopon használnám a fejhallgatót, zene írásra.
(Sajnos most csak ezek a lehetőségek adottak)
Esetleg valami olcsóbb fejhallgató erősítő? A lényeg az lenne, hogy ne romoljon sokat a hangminőség!
A fejhallgató: Audio technika ath m20x vagy m30x.
Asztali gépen évek óta bevált:
Nekem úgy van konfigurálva, hogy amikor az egérrel a képernyő alsó szélét érintem, a görgővel a hangerőt tudom állítani. Ekkor megjelenik egy OSD kijelzés is (választható grafika).
Ez az OSD akkor is hasznos, amikor TV-n megy a mozi és egy távszabályzóval állítom a Windows hangerőt (vagy egérrel, mindegy), látom közben a szintet.
De vannak egyéb lehetőségei is.
https://www.youtube.com/watch?v=LhDs-jTCbfI
6:40-nél beszél arról, amit írtam. De lehet, hogy én gondolom túl, és ilyen olcsó megoldásoknál teljesen mindegy.
Ha ez a cél, akkor viszont semmilyen programmal nem tudod, csak külső hardverrel. Amit linkeltem, csak kényelmi megoldás, Windows alapokon.
Legalább egy kis erősítő kellene, aminek van analóg bemenete, potméteres hangerőszabályzója.
Egy Focusrite Scarlett Solo megfelelő lenne? Arról elég sokat jó véleményt láttam.
A fejhallgató kimeneten keresztül hallgatva ugyanazt kapom mintha monitorokkal használnám a hátsó csatlakozásokkal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!