Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A CB rádió antennát hogyan...

A CB rádió antennát hogyan lehet a tetőre kivezetni?

Figyelt kérdés
Családi házban lakok de a második emeleten és a padlás pedig a harmadik emeleten van. Kábellel nem lenne jó mert túl sok kéne hozzá és amúgy is elveszne a jel. Nemrég láttam egy olyan kapcsolást amely fénnyel tud hangot továbbítani. Ha egy tükrös továbbító rendszerrel meg lehetne oldani (ugyanis a szobám ajtaja és a padlás ajtó üveges) akkor lehet hogy jó lenne. 2. vagy egy antenna jelerősítőt rakok a padlásra a padlásról pedig egy ilyen fény-hang-átvívős dologgal kivezetném a tetőre. Az antenna felrakása nem akadály. Van hangolóm és a rádióm pedig egy Albrecht ae4400

2018. nov. 26. 18:40
 1/6 anonim ***** válasza:

Fénnyel lehet hangot továbbítani (üvegszálkábelen is fény viszi), de kiváncsi lennék, hogyan viszel át vele 10Wattnyi

nagyfrekvenciás teljesítményt, ami az adáshoz kell...

2018. nov. 26. 19:18
 2/6 Szirty ***** válasza:
3%

Felejtsd el! Ez amit kitaláltál úgy hülyeség ahogy van!

Megfelelő koax kábelt kell felvinni.

2018. nov. 26. 19:37
 3/6 Csiß ***** válasza:
100%
nekem 16 méter kábellel van megoldva.Annyi neked is elég szerintem.
2018. nov. 27. 10:20
 4/6 anonim ***** válasza:

Nyugodtan vezess fel több méter 50ohm impedenciájú koax kábelt. Az 50ohm nem az ellenállása, tehát te biztosan nem jól értelmezed ezt mert az hulláminpedencia ami nem ugyanaz. Nagyon csekély mértékben csökken a teljesítmény a kábel hosszal és inkább csak hangolni kell. És különben is egy CB rádiónak különösen jó az ha az antenna minél távolabb kerül felállításra a készüléktől és annak tápjától. Tapasztalat. :-)

Ha a teljesítmény nem lesz kielégítő számodra akkor vannak ehhez külön végfokok pár ezresért de építhetsz is kétszáz forintos irf-ből mint én is. Egyébként királyság nekem is egy hasonló van, csak Midland Alan 27e. :-D

2018. dec. 8. 03:13
 5/6 Szirty ***** válasza:
0%

"Az 50ohm nem az ellenállása, tehát te biztosan nem jól értelmezed ezt mert az hulláminpedencia ami nem ugyanaz."

Elolvastad te a kérdést? :)

2018. dec. 8. 21:11
 6/6 anonim ***** válasza:
Azt írja hogy hosszú kábel esetén eveszne a jel. Ebből következtettem arra hogy a kérdező azt gondolja hogy ha van 10-20m 50ohm koax kábele akkor a teljesítmény az ellenállással arányosan elvész.
2018. dec. 9. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!