Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Belehet kötni egy 3 pines...

Belehet kötni egy 3 pines billenőkapcsolót 2 pinen?

Figyelt kérdés
Konkrétan erről lenne szó : [link]
2018. nov. 26. 18:05
 1/8 anonim ***** válasza:
Be.
2018. nov. 26. 18:10
 2/8 anonim ***** válasza:
Be.
2018. nov. 26. 18:54
 3/8 A kérdező kommentje:
De gondolom nem véletlenül van ott a harmadik érintkező. Mi lesz a hátránya, ha nem kötöm be?
2018. nov. 26. 20:06
 4/8 Szirty ***** válasza:

Nem véletlenül van ott.

Kérdés mi a cél. Annak ismeretében leírható mi lesz a hátránya vagy előnye.

2018. nov. 26. 20:22
 5/8 A kérdező kommentje:
Buttonboxhoz kéne, ahol egy gombot helyettesítene, viszont ha felkapcsolnám a kapcsolót ( mintha megnyomnék egy gombot) és újra "meg akarnám nyomni", akkor le kellene kapcsolni és úgy fel, de ez nekem nem jó. Ezért gondoltam erre, szóval a középállás nekem nem is kéne. Mert olvastam, hogy van ahol földelésként szolgál, van ahol egy áramforrást kell rákötni, de az nem ilyen kapcsoló volt. Ezért kérdeztem, hogy itt mire szolgál?
2018. nov. 26. 21:02
 6/8 A kérdező kommentje:
Vagy az csak egy sima "semleges" állás lenne?
 7/8 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy túlgondolom :)
 8/8 Szirty ***** válasza:

Nagyon zavaros amit írsz.

Földelést kötni kapcsolóra? Esetleg a fém házára lehet.

Ha ez egy 3 állású kapcsoló (azaz a billenő karnak három helyzete van (lent, középen, fent ha függőlegesen áll).

Akkor azért van 3 kivezetése, mert van egy közös kivezetése, amit a kapcsoló állásától függően összeköt az egyik vagy a másik kivezetéssel vagy egyikkel se.

Pl. ha a 3 kivezetést számmal jelöljük (1, 2, 3) és az 1-es a közös kivezetés, akkor az egyik szélső állásban összeköti az 1-2, másik szélső állásban az 1-3 kivezetéseket, középső állásban meg egyiket sem köti össze.

De ha a kapcsoló két állású. akkor meg azért van 3 kivezetése, mert váltó érintkező van benne.

2018. nov. 27. 07:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!