Bekapcsoltam az olajradiátort és szikrázni kezdett, szóval gyorsan kikapcsoltam. Ez azt jelenti, hogy tönkrement, vagy be merjem kapcsolni?
Nyilván van valami baja, meg kéne csinálni. Én ilyenkor szólok a házi szerelőnek, aki a párom és tanult ilyesmit. Én csak egyszerűbb villanyszerelést tudok végezni. Ha nem találsz közeli ismerőst, inkább vegyél újat, az valószínűleg olcsóbb. Az olajradiátorok nem annyira vészesen drágák (s van olcsóbb opció is, hasonló eredménnyel és pont ugyanazzal a 100%-os hatásfokkal), viszont tényleg nem tartanak akármeddig, nálunk is pár évet húznak, de ennél korábban meg kell őket szerelni.
Véletlenszerűen nem csinál ilyet egy eszköz, az egyszeri véletlent szerintem határozottan kizárhatjuk.
Ha ébren lenne a párom, megkérdezném, van-e ötlete. Az olajradiátor nem egy bonyolult eszköz, mégsem olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy fáj a gyomrod és mi bajod lehet.
Írhattad volna legalább, hogy merrefelé szikrázott, de valóban az a helyzet, hogy én szakmabeliként is azonnal megvizsgálnám, így nem lehet használni.
Még akkor sem, ha csak egyszeri eset, mert van ilyen, hogy utána jó az érintkezés látszólag, de később bármikor széteshet ismét, be van égve stb.
Az olajradiátorok két helyen szoktak szikrázni:
1. Kapcsoló(k) túlmelegednek, megolvad a műanyag házuk.
2. A vezetékek csúszósaruval csatlakoznak az elektronikus alkatrészekhez (termosztát, kapcsolók) és a saru-vezeték, vagy a saru-érinkező átmenet elkoszolódik, oxidálódik. Nagy áramnál aztán szikrát hány.
"szikrázni kezdett"
Egy szikra volt, vagy hosszabb ideig tartott?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!