Hogyan tudom kiszámolni, hogy egy izzó hány lumen-es, ha csak a fogyasztása van megadva (wattban)?
Figyelt kérdés
Pl ez.
(Ez csak példa)
De akárhol nézek, akár üzletben, sehol sincsen kiírva, hogy hány lumen.
Nem is értem miért.
Wattból hogyan tudom, legalább megközelítőleg, kiszámolni hogy hány lumen?
2018. nov. 24. 15:45
1/1 Koplárovics Béci válasza:
Ha csak a fogyasztása van megadva, akkor sehogy. Nyilván lehet számolni, hogy egy LED mondjuk 100-130 lumen/W, de kérdés, hogy a 9W az hálózatból felvett teljesítmény, vagy a LED-re jutó teljesítmény. Ha hűlózatból felvett, akkor a működtető elektronikának is van egy vesztesége, a hatásfok 70-85% között lehet. Így meg már akkora a bizonytalanság, hogy fölösleges számolni. De ha nagyon megközelítőleg akarod, akkor 700-1000 lumen. A 9W-os izzókra amúgy 800-900 lumeneket szoktak megadni, ki mennyit mer...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!