Kedves Férfiak! Mi a különbség az elektromos borotva és a szakállvágó között?
Barátom nem igazán szokta teljesen simára borotválni az arcát, csak nagyon rövidre letolja a szőrt. De formázáshoz jó lenne olyan, ami "nullásra" leviszi.
Milyet ajánlanátok?
Nullára az elektromos borotva gyalulja, ami lehet rezgőkéses vagy körkéses.
Hajvágó, szakállvágó csak borostásra vág, legfeljebb ezen belül vannak minőségi különbségek, ami jól látható a fogas kés vastagságán, kiképzésének finomságán. Ettől függ értelemszerűen, hogy milyen rövidre képes vágni.
A szakállvágó az állítható fejű. Olyan mint a hajvágó. Adnak hozzá több fejet.
Az elektromos borotvából létezik a három kis forgó fejes és a rezgős. Te gondolom az elsőre gondolsz.
Én úgy szoktam, hogy formázáshoz a rezgőset használom, az úgy néz ki mint a hagyományos, a szakáll méretének kicsinyítésére pedig a szakállvágót.
A 3 kis forgó fejes elektromos borotva nem teljesen szedi le simára és nem tudja vele szépen igazítani a vonalakat.
Én személy szerint egy szakállvágót ajánlanék.
Van olyan univerzális gép nekem is, aminek cserélhető a feje: egyik egy rezgőkéses egység, másik egy szakállvágó.
Utóbbira lehet még tenni a műanyag távtartót is, ami hosszabbítja a vágható méretet.
De ennek a rezgőkéses feje kisebb méretű a szokásosnál, ami nem biztos, hogy mindenkinek alkalmas.
Ha masszívabb, nagyobb teljesítményű gép szükséges, az csak borotva inkább.
Hogy azon belül rezgő- vagy körkéses, az már lehet egyéni szimpátia vagy megszokás kérdése is.
A szakállvágók általában 0.3mm-től pár mm-ig vágnak, a borotvak meg 0-től pár tizedig
Igen létezik olyan amire fel lehet tenni feltétet, mivel egyre kevésbé éles a határvonal bizonyos készülékeknél.
Viszont pl körkésesből csak borotva van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!