LED reflektorokban lehet cserélni a fényforrást?
Pl. ebben: [link]
A régi fajta halogén reflektorokban, ha meghal a fényforrás, akkor az cserélhető.
Mi a helyzet a LED-es reflektorokkal?
Azoknál is cserélhetők a fényforrások, vagy a LED-ek elhalása esetén kuka az egész reflektor?
Lehet ledet cserélni..
Sőt,,,tápegységet is..
Valójában mindent lehet..
Rengeteg led modul,,tápegység kapható az Aliexpressen fillérekért..
Vagy akár itthon is,,,
Én onnan veszek minden ilyesmit,,olyan olcsók,hogy ha ki is ég egy lámpa,,vagy tönkre megy a tápja,,akkor is vagy 10-szer meg tudom javítani,mert annyit veszek belőle.
De legfőképp átalakítani szoktam,,a sima hagyományos izzós lámpákat ledes-re..
( Ajzat és a búra marad,többit kibelezem,,majd ledtáp,és powerled beszerelés és kész.. )
itthon veszel egy akármilyen ledes lámpát ami tetszik,,és megnézed mik vannak benne,milyen modulok,,és rendelsz belőle tartalékot,,és akkor tutira sokáig jó lesz...
Már a ledeket sem kell egyenként forrasztani,,mert szinte mindenféle kiszerelésben vannak mindenféle méretben feszültségben stb...
"De úgyis a tápegység fog megdögleni. Sokkal előbb."
Igen, ezt nem értem, hogy kik terjesztik ezt a hülyeséget, mondjuk rajtad kívül?
Most gyorsan nézz magadba és számold össze, hány ilyen szerkezetet javítottál életedben?
"Most gyorsan nézz magadba és számold össze, hány ilyen szerkezetet javítottál életedben?"
LED-drivert? Valószinűleg "egy kicsit" többet, mint te :) Miután az egyik munkaköröm ez. Elég pontosan tudom, hogy miről beszélek. Persze oké, mi minőségi LED-ekkel dolgozunk, nem gagyikkal, mint az ilyen kínai vackok. Elismerem, ott lehet, hogy tényleg a dióda hal meg a hasonló szintű driver előtt. Ilyesmi reflektort? Gazdaságtalan hozzányúlni. A beszerzési ára ennek úgy a negyede sem.
Akkor nem tudom, nekem mi az egyik munkaköröm a TV-szervizemben, de majd beleírom a munkaköri leírásomba a LED háttérvilágítások javítását is.
Csak kénytelen voltál beismerni, hogy nem egészen úgy van az...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!