Házimozi mélynyomónak mi lehet a baja?
A házimozim mélynyomójának az a baja, hogy a mély hang nem szól.
Ritkán szokom használni.
Meg szoktam kicsit nyomatni a hangerőt, meg le kapcsolni és utána jól működik egy darabig.
Jó kis motyó az! Jól sejtem? Normál esetben ciccen egy relé bekapcsolás után megkésve, és akkor jön meg a mély, amennyiben azután kapcsolod be, hogy elindítottad a zenét a rákötött eszközön. Ha ezzel a megoldással védik a mélynyomót a bekapcsoláskori esetleges áramlökés ellen, és neked nemigen kattan és nem is szól olyankor, akkor érdemes lenne áramtalanítva belekukkantani, megnézni-megmozgatni a relét, hogy jól lehet-e beforrasztva, esetleg áram alatt (óvakodva a trafó túlsó oldalától) zene közben mozgatni kicsit, hogy olyankor meg-megjön-e és kapcsol-e a relé.
Ha nincs relé, akkor szerintem a hangszórón az az extra puha rézsodrony, ami a + - sarkairól a membránig vezet, le lehetnek törve. Elég macerás a cseréje, elvileg találtam már videót rá youtubeon, ne kérdezd, hogy magyarul-e! :)
Szervizbe nem vinném, kb bárki megoldja valamivel olcsóbban, aki kicsit is precízebb és pont olyan ember, hogy otthon szokott szerelni-forrasztani kisebb-nagyobb kütyüket.
Én inkább meg csináltatom.
Olyan szervizbe viszem már, ahol jól dolgoznak a pénzért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!