A fogyasztas erdekelne engem, hogy mit kell szamolni egy adapternel? 240*0.6=144w Vagy 12*2=24w Pl ezen a kepen. Gondolkodok egy szunetmentesen de nemmindegy hogy most akkor mivel szamolunk. Es sajna ehhez nem ertek.
Attól függ mire vagy kíváncsi.
Ha az adapter teljesítő képességére, akkor a szekunder adatokat kell figyelembe venni (12x2). Ennyi tud belőle kijönni. Ennél valamennyivel többet fogyaszt (kb 80-90% lehet a hatásfoka).
A primer oldali áram (0.6A) csak egy elméleti maximum. Nem vesz fel ennyit folyamatosan.
A primer adat csak annyit jelent, hogy ahhoz kell tervezni a hálózat terhelhetőségét.
Gyakorlatilag arról tájékoztat, hogy a készüléket ne vásárold meg, ha a hálózatod nem képes biztosítani 600 mA áramot, ami ugyebár viccnek tűnik, ebben az esetben.
Nyilván nagyobb teljesítményű szerkezeteknél kezd érdekessé válni, de ilyenek az előírások, hogy közölni kell és kész.
Kamerarendszert szeretnek szunetmentesse tenni.
Van egy 240V 1,5A (12V 2A) es negy 240V 1A (12V 1A) adapterem. Ezeket kellene eletben tartani aramszunet eseten. Namarmost irnak itt mindenfelet. 230V
900VA
540 watts
Bar en ugy tudom hogy 240V van a konnektorban (anglia).
Szoval a rendszerem akkor 1340W-os? Igy ezzel a szunetmentessel max 24percig mukodik?
Tehát, ha azt akarod mondani, hogy 24 + 48 = 72 W terhelhetőségű dugasztápok látják el a rendszert, azokat általában nem szokás határértékre leterhelni, valószínűleg kevesebb az átlagos terhelés.
De mondhatnák, hogy legrosszabb esetben 72 W terhelés, a dugasztápok hatásfoka miatt kerekítsük mondjuk 100 W hálózati teljesítményfelvételre.
Ha a szünetmentes táp terhelhetősége 540 W, az annyit jelent, hogy "röhögve" elbírja. De a teljesítmény (W) csak egy pillanatnyi tulajdonság, mint például a sebesség.
Az energiamennyiség más fogalom. Csak a példa kedvéért, legyen benne egy akku, legyen 12 V / 7 Ah kapacitású, az 84 Wh energiamennyiség.
84 Wh / 100 W = 0,84 h = 50 percig üzemelhetne belőle, ha nem lennének átalakítási veszteségek, amivel most nem számoltam.
Meg a terhelés átlagát sem tudhatjuk pontosan, úgyhogy inkább csak az elvi részére próbáltam rámutatni.
koszi
legalabb egy kicsit okosodtam. de majd ha odajutok legalabb tudok valamire szamitani, hogy mit bir a szunetmentes. ami persze a valosagban kitudja mit bir majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!