85 százalék (csatlakoztatva, nem töltődik). (? )
Bár a neten vannak erre a hibajelenségre trükközések, Eszközkezelőből törölni, újtatelepíteni stb., de az tényleg csak szoftveres problémát oldhat meg, miközben sokkal valószínűbb az akku hibája.
Pont ezt csinálja akkor is, amikor elhasználódás miatt megnő valamelyik cella belső ellenállása, ezért a töltőáram hatására azon a tagon felugrik a feszültség 4,2 V fölé.
Ezt viszont érzékeli az integrált védelem és azonnal megszakítja az áramkört egy FET-kapcsolóval.
Ugyanakkor akkuba épített kis processzor I2C buszon kommunikál a rendszerrel, ezért írja, hogy csatlakoztatva van, tehát azzal nincs hiba, de így nem tud töltődni.
Egy idő múlva a védelem visszakapcsolhat ugyan, de ismét felugrik a feszültség és megint letilt. Ilyenkor lehet tapasztalni, hogy a töltés csak rövid időkre indul el.
Ezeket a folyamatokat én műszeresen lekövettem, már csak a tapasztalatok szerzése, illetve szakmai kíváncsiság miatt is.
Végül pedig cseréltem a cellákat és jó is lett. Szerencsére a védelmi panelon tárolt ciklusszám valami 600 / 300 körül volt, tehát 600-ból 300-at elhasznált ugyan, és nem kizárt, hogy 600-nál végleg letilt, de addig még elmehet.
Rövidebben: akkucseréhez nem kell szerviz.
Nagyon szépen köszönöm a válaszod, csak az a baj, hogy nem értek belőle semmit. Teljesen számtechn.-analfabéta vagyok, még azt sem tudom, hogy kell kivenni az akksit. Addig nem csökken csak a töltöttség, míg töltőn van. Folyamatosan villog. Tegnap este kezdte.:(
Egyébként egy Acer Aspire ES 15 gépről van szó.
Valakit megkérhetnék, hogy jelentse a kérdésem, mert rossz kategóriában van?
Aki írt, már nem biztos, hogy visszanéz ide. Hálás lennék, köszi! Az a baj, hogy nő vagyok, már idősebb korosztály, nem értek a géphez. De így meg, hogy folyamatosan villog, gondolom, még többet ártok vele.
Nem ártasz vele, emiatt nem kell aggódni.
Még ha úgy döntenél, hogy nem javíttatod meg, akkor is használhatod így akármeddig.
Ellenkező esetben viszont mégis szervizhez kell fordulni, mert ebben a típusban csak szereléssel cserélhető az akku:
https://www.youtube.com/watch?v=EeTyhZ2VMCc
Másrészt pedig rákeresve egyéb lehetséges okokról is írnak (hátha mégsem az akku okozza), noha szerintem az akku valószínűbb.
Sajnos ezeknek az is árt, ha állandóan hálózati töltésen van, hacsak a laptop beállításai nem adnak lehetőséget a részleges töltésre.
Természetesen az állandó töltésen nem azt értem, hogy a laptop tényleg folyamatosan töltené (még mielőtt leszólna valaki), hiszen egy ponton mindenképp leáll a töltés.
Viszont hálózati üzemnél nincs alkalma lemerülni, folyton maximumon van tartva, ez pedig kinyírja az akkut egy idő után.
Köszönöm! Értékeltem. Azóta is töltőn van, de most már ha bekapcsolom, alul kattog valami bekapcsolásnál, de abbahgyja. Nem tudom, mit tegyek, mert jelenleg nem tudok szervízbe menni, nem ide tartozik, de műtöttek, feküdnöm kell. Ez az egyetlen szórakozásom.
Ha lecsavarozom az alját, kiveszem és visszateszem az akksit, az érhet valamit?
Jelenleg nincs rá keret, hogy új akkumulátort vegyek, ezért próbálkoztam itt megoldást keresni, mi lehet a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!