Mi a különbség az FSk és az AFSK moduláció között?
Figyelt kérdés
Nekem annyi jött le hogy csak annyi különbség van hogy AFSK-nál az 1-est illetve 0-át jelentő modulált frekik audio frekvenciás tartományba esnek. Ezen kívül van más különbség?2018. okt. 6. 10:18
1/3 anonim válasza:
Lényegében HF segédvivő van közbeiktatva, melyben kétféle hallható frekvencia jelképezi a 0 és 1-et.
Ezzel egy FM adó HF-bemenetét hajtják meg, mintha bármilyen szokványos HF-jel lenne.
FSK-nál viszont az FM-adó modulátorába kell becsatlakozni közvetlenül, miáltal egy "frekvenciaváltást" hoznak létre, szintén két állapot között.
Belátható, hogy utóbbival nagyobb sebesség vihető át, mert kimarad egy lassulást okozó lépcső.
2/3 anonim válasza:
A jobb érthetőség kedvéért kibővítem:
FSK-nál viszont az FM-adó modulátorába kell becsatlakozni közvetlenül a digitális jellel (H/L kapcsolójel).
3/3 anonim válasza:
AUDIO FSK. Az 1980-as 1990-es években a Telefax nagyon elterjedt volt, ez 9600b/s sebességgel vitt át digitális jelet, úgy hogy két hangjelet váltogatott, és 1990 után a betárcsázós internet szerintem hasonló modulációt használt. Akkoriban az AM7910-es IC-vel és egy quatz-cal könnyen lehetett ilyen modemet otthon is építeni és sokan építettünk is ilyet és jól működött is rádión keresztül, ezt BBS-nek hívták. 1200B/s sebességgel ment és 5kHz es FM modulációval. Aztán később a 2000-es években megjött az ADSL és elsöpört minden korábbi (lassú) rendszert, mert az ADSL már Megabit/s nagyságrendű sebessége 1000X gyorsabb átvitel a telefax-hoz és a betárcsázós AFSK-hoz képest
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!