Mekkora dióda szükséges?
' db 4007-es tipusú elég.
1000V, 1A.
Ha váltófeszültségű hálózatba diódát teszel, számítanod kell arra, hogy az diódaként fog működni.
Tehát a színus-hullámú feszültség egyik (pozitív, vagy negatív) felét a bekötési iránytól függően nem engedi át.
Ezt a fogyasztó feszültségcsökkenésnek érzékeli, adott esetben működése az előírothoz képest megváltozik, esetleg meghiúsul, a fogyasztó meghibásodásához is vezethet.
.
Javaslom, próbaként köss sorba egy 4007-es diódát egy 100W-os izzóval. (Nem LEDessel és nem fénycsővel!)
Meglátod, csupán az eredeti fény (kb)felét adja le. Ezért szoktuk ezt a kapcsolást izzószálas világításánál fényerő csökkentésre (hangulatvilágítás) használni.
A szelep elektromágnesének és a szivattyú motorjának működése kérdésessé válik, viszont 'leégése' borítékolható lesz.
"úgy gondolom hogy diódákkal meg lehet oldani...csak nem tudtam milyen legyen...."
Ezt akkor nagyon rosszul gondoltad. A diódákkal kivitelezett logikai "vagy" kapcsolás DC-re értelmezhető, ez meg ugyebár AC.
De ez is gyakori ilyen fórumokon, hogy csak apró részleteket közöltök egy egészből. Meg a másik a "jelenidős fogalmazás", amikor csak kész tényeket írnak, a probléma előzményeit valahogy kihagyják a képből. Pedig sokszor még annak is jelentősége van.
Nem igazan ez a szakterületem...azért kértem itt segítséget mert nem értek hozzá..
Gondoltam a diófa olyan kütyü ami nem engedi az áramot haladni csak egy irányba...Há ez ennyire egyszerű lenne akkor megoldottam volna vele a bekötést..
😁😁😁
Bocsánat... Dióda 😁😁😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!