Mi lehet a baja az Einhell rezgőcsiszolómnak?
- Indításkor erőlködik a motor, enyhe búgó hangh kíséretében.
- ha be is indul, akkor csak szakaszosan (meg-meg indulva) működik és nem rezeg olyan intenzíven, mint ahogy kellene,
- olyan mintha szorulna a forgórész,
Többször szétszereltem, kitisztítottam.
Egy-egy ilyen alkalom után előfordult, hogy több napig tudtam használni fenyődeszkák csiszolására. Aztán megint leállt és nem akar újra indulni. A motor működne, de olyan érzése van az embernek, mintha valami leszorítaná, lefogná a mechanikát és nem engedné. hogy a motor mozgassa.
Szétszerelt állapotban könnyen mozgatható a forgórész, ezért arra gondolok, hogy csapágyas nem lehet. S mivel meg-meg indul néha a motor, talán elektromos hibája sem lehet.
Mi lehet a baja?
Hogyan tudom megjavítani?
"Hogyan tudom megjavítani?"
Még jobban szétszeded, még gondosabban kitisztítod leellenőrzöd, és rendesebben összerakod. Ha így sem jó, veszel egy márkás gépet.
Einhell. Olcsó húsnak.......
Én megolajoztam. Messzebbre repült. 😁
Köszönöm a válaszokat.
"Lehet hogy menetzárlatos, kommutátor hibás, szénkefe problémás..."
Itthoni körülmények között hogyan tudom kiszűrni/kivizsgálni, hogy a fenti hibák valamelyike okozza-e a problémát?
Nagyon köszönöm!
Nagyon szemléletesek és hasznosak a linkelt videók.
(Azt hittem, hogy jól oldottam meg a motor tisztítását, de az utolsó videóban látottak alapján nagyon-nagyon felületes voltam.)
Van egy elosztóm, amihez egy égő foglalatot kötöttem be sorba. A gépet beledugom, és a teljesítményével arányosan 25-40-60W-os izzót rakok bele, hogy egy kis rásegítéssel forogni tudjon, de le lehessen fogni.
Az izzó fényerejéből látni lehet az esetleges kommutátor eltéréseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!