Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Tudtok mondani kifejezetten...

Tudtok mondani kifejezetten rockra fejhallgatót?

Figyelt kérdés

Fülhallgató is jó, de lehetőleg fejes kéne.

Amiket eddig vásároltam egyik se bírta a rockot, mindegyik recseget. Rockból mindent hallgatok, így pl. a heavy metalt, vagy a deathmetalt már csúnyán játszik le. Szóval leginkább erre keresnék fülest.

2018. szept. 6. 08:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

25 éve csak metált hallgatok. Sosem tette tönkre meg fülhallgatómat. Vajon rendes metált hallgattam? :(

Arch Enemy és MachineHead nem volt elég kemény :(

Amúgy Sony és Phillips nem metálra való, mert túl hangsúlyozza a basszus és közép és magas hangok téren nem teljesít olyan jól. De valakit ez nem zavar. És ugyan úgy élvezi rajta a zenét. Meg használ eq-t.

[link]

2018. szept. 6. 17:46
 12/15 anonim ***** válasza:

[link]

Ez cikk a javából!

2018. szept. 6. 17:49
 13/15 anonim ***** válasza:

Csak szólok, nincs olyan, hogy adott műfaj tönkreteszi a hangkeltőt. Ami hazavághatja, az a rossz forrás, a rossz minőségű hangfájl, és a túlerősített hangerő.

Megoldás: Veszel egy olyan fejhallgatót, aminek magas az érzékenysége, hangos (mondjuk Marshall Monitor), mellé egy normális lejátszót/hangkártyát/USB-s DAC+AMP kombót, meg nem 128-as mp3-at szedsz le a YouTube-ról, hanem lossless-t, erre kitalált oldalakról. Ja, és nem használsz szoftveres erősítést, ami torzításhoz vezet, és hazavágja a fejhallgatód. Ezeket betartod, és máris nincs gond.

2018. szept. 6. 19:30
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Végre valaki adott is használhatót.

Megjegyzem, hogy teszem azt egy house basszusa vagy egy metál pörgő dobja egészen más. Persze tudom, hogy a magas hangerő nyírja ki, de még is elektronikus zenét simán lejátszik a rockal ellentétben. Pl. A Bullet for my valentine-t már erős recsegéssel játszik le, vagy a Devildrivert.

Mondhattok nekem akármit, tapasztaltam, hogy hogy amortizálódik le egy füles. Persze ez normális. Semmelyik nem bírja örökké...

De ha már recseg metalon annál inkább. Tapasztalat.

2018. szept. 6. 19:55
 15/15 anonim ***** válasza:

Beats túl árazott és sokkal jobbat kapsz hasonló áron. Ott csak egy nevet csengetsz ki, nem a minőséget. Bose szintén gyatra minőség az árához képest. Azt is kerüld. (Még mielőtt megbánnád, hogy mit veszel).

Tudom, hogy valaki szereti ezeket, és tudom, hogy vannak Magyarországon, akiknek van felesleges pénzük, de ha teheted, inkább nézz szét. Menj be egy normális fejhallgató boltba. Mond meg nekik, hogy nem márkát keresel, hanem hangzást. Nem Beats és nem Bose lesz, amit adnak, mert tudják, hogy azt nem zenére, hanem divatból való felvágásra találták ki.

2018. szept. 6. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!