Mekkora alumínium kellene ehhez a led panelhez hűtésnek?
Led panel:
Ezek az alumínium u-profilok állnak rendelkezésemre: [link]
Probléma a következő:
Nekem 3 szett panelem van, vagyis 15db.
Ezt írták, ahol segítséget kértem: "Nálam két 50cm hosszú 20mm u profilra vannak a panelek feltéve. Az 5 panelhez 10 profil kell. A 10 profil a végén van felcsavarozva két 30cm profilra."
Egy panel mérete 415mm x 43mm
Ez alapján nekem mekkora U-profilra lenne szükségem?
Kicsit belekavarodtam a dologba, előre is köszönöm a segítséget!
Passzív hűtés tervezésének megvan a módja "csak" ismerni kell az alkalmazott hűtőborda gyártó által megadott hőellenállását, környezeti hőfokot, alkatrész maximális hőfokát például.
Utóbbi látszik a képen is, illetve ilyen LED-eknél jellemző a 80 °C optimális érték, bár vannak márkásabb LED-ek, ami valamivel többet is elbír.
De az általad alkalmazni kívánt profil hőellenállása ismeretlen, vagy nem tudom, hogyan lehetne számolni, talán felület alapján megközelíteni.
Házilagos megoldásoknál gyakran csak a próbálkozás / kísérletezés marad, esetleg valami tervezőprogram létezhet már erre is, de nem foglalkoztam még ilyennel.
Köszi a választ!
Közben rájöttem, hogy hogyan gondolta, a srác, aki írta, hogy milyen méret fog kelleni.
Elvileg tesztelték már többen ezt a fajta megoldást, és bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!