Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mobilklíma kéménybe?

Mobilklíma kéménybe?

Figyelt kérdés
Kaptam egy mobilklímát, a házban kivezetésnek hely csak a gázkazán kéményében van, a kazán nyáron nem üzemel, le van teljesen zárva, viszont a szobába ahol megy a kémény, ott a kéményfalát meg kéne vágnom. Az igazság az, hogy a falat, ablakot nem szívesen bántanám, a kéményre meg tudnék egy jól záró kéményajtót rakni, így télen amikor megy a kazán nem jönne vissza az égéstermék. Szerintetek?
2018. aug. 22. 14:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Gondolom, azt már észrevetted, hogy a klímádnak 2 csöve van. Az egyik beszívja a hűtőlevegőt, a másikon távozik ugyanez a levegő felmelegedve. Melyik csövet kötnéd a kéménybe? És hova a másikat?
2018. aug. 22. 15:20
 2/4 lali24 ***** válasza:

ne zavard össze a kérdezőt!

a klímának csak egy csöve van, amit ki kell vezetni, a hűtendő (beszívott) levegő maga a helység levegője.

a kérdezőnek pedig célszerű lenne egy kéményseprővel konzultálni, hogy lehetséges-e az általa elképzelt megoldás, mert ha baj lenne belőle, akkor lehet, hogy nem élnék túl...

2018. aug. 22. 15:36
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez szerintem abszolút működőképes elképzelés. De hogy hivatalos engedélyt erre senki nem ad, abban majdnem biztos vagyok.

(Van két csöves mobil klíma is, de itt bizonyára nem ilyenről van szó.)

2018. aug. 22. 16:30
 4/4 Szirty ***** válasza:

Utolsó szavak kategória:

"a kéményre meg tudnék egy jól záró kéményajtót rakni, így télen amikor megy a kazán nem jönne vissza az égéstermék"

2018. aug. 22. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!