Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan tudom bekötni a világít...

Hogyan tudom bekötni a világítós billenőkapcsolót (12V)?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Kérlek segítsetek. Az alábbi kapcsolón 4db láb található. 2db vékonyabb amin +/- található és kettő darab vastagabb láb amin nincsen jelölés és a lábak színei sem térnek el. Hogyan tudom bekötni úgy, hogy világítson a kapcsoló? A kapcsoló 12V-os. Konkrétan erről van szó:

[link]

2018. aug. 2. 17:32
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy a kérdés tárgyalásának idején is oda volt írva a 3 V, amit többen sem vettünk észre, én sem emlékszem rá. Pedig megnéztem a linket, arra viszont emlékszem.

Akárhogy is volt, 3 V csak névleges nyitófeszültség. Ezt így konkrétan leírni szakmailag ostobaság:

"Figyelem! A LED világítás 3V-os tápellátással működik!"

Ha ezt észreveszem, már akkor felszólaltam volna. Ezek standard 20 mA terhelhetőségű LED-ek szoktak lenni, vagyis olyan előtétellenálláson keresztül kell táplálni, ami ennyit ad neki (inkább kevesebbet). 12 V-ra:

12-3 = 9 V

9V / 20mA = 4500 Ω, azaz 4,7 kΩ szabványérték.

De elég neki 10 mA áram is (10 kΩ).

2018. nov. 9. 21:42
 12/12 Csavasimi78 válasza:
Sziasztok! 4lábas világítós billenő kapcsolóra szeretnék két lámpát és egy akkumulátort rákötni...az akkumulátor táplálná a két lámpát...hogyan kössem be?
2020. nov. 14. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!