Hogyan tudom bekötni a világítós billenőkapcsolót (12V)?
Sziasztok,
Kérlek segítsetek. Az alábbi kapcsolón 4db láb található. 2db vékonyabb amin +/- található és kettő darab vastagabb láb amin nincsen jelölés és a lábak színei sem térnek el. Hogyan tudom bekötni úgy, hogy világítson a kapcsoló? A kapcsoló 12V-os. Konkrétan erről van szó:
Nem biztos, hogy a kérdés tárgyalásának idején is oda volt írva a 3 V, amit többen sem vettünk észre, én sem emlékszem rá. Pedig megnéztem a linket, arra viszont emlékszem.
Akárhogy is volt, 3 V csak névleges nyitófeszültség. Ezt így konkrétan leírni szakmailag ostobaság:
"Figyelem! A LED világítás 3V-os tápellátással működik!"
Ha ezt észreveszem, már akkor felszólaltam volna. Ezek standard 20 mA terhelhetőségű LED-ek szoktak lenni, vagyis olyan előtétellenálláson keresztül kell táplálni, ami ennyit ad neki (inkább kevesebbet). 12 V-ra:
12-3 = 9 V
9V / 20mA = 4500 Ω, azaz 4,7 kΩ szabványérték.
De elég neki 10 mA áram is (10 kΩ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!