Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Az Elmű az áramkimaradáskor...

Az Elmű az áramkimaradáskor tényleg belepörget?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Gödöllőn élek, ebben a kis szar helye, utálom, és vannak pár másodperces kimaradások, pont akkor, amikor egy fontos munkán dolgozom, és errefel kikapcsol a gép. Amikor kikapcsol a gép, kimegyek a villanyórához, és látom, hogy rendesen pörög, mint az állat, és meg se lepődök a havi 13 ezres csekkeken, valahogy beletud pörgetni a szolgáltató? Az óra szerintem nem szar, mert új, áprilisban szerelték fel, a verziója elég gyatra, hisz 1.0, és amikor nézem, akkor kb. 2-3 percenként 1 kwh-t megy fel, pedig az egész házban olyankor egy, igaz nagy sebességű processzor megy, de az is csak 150 kw. Szóval lehetséges, hogy ezek belepörgetnek?

2018. aug. 1. 07:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

150 kW-os processzor (értsd: 150 000 W), te se igyál több kávét...

Többi is hasonló butaság szerintem.

2018. aug. 1. 08:21
 2/11 A kérdező kommentje:
WOW!!!!! 150 kw-t írtam, LOL! Bocsi, 130 W
2018. aug. 1. 08:34
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Totál hülyeség amiket írsz.

2-3 percenként 1 kWh, az óránként 25 kWh

Ez tudod mit jelentene? Azt, hogy 100 amperes kismegszakítódnak kéne lennie, hogy elbírja ezt a terhelést.

És ha óránként 25 kWh fogyna, akkor az havi 18000 kWh lenne, ami 720 000 forintos villanyszámlát jelentene.

Havi 13000 forintos számla az kb 433 kWh fogyasztás egy hónapban, ami nem kevés, de reális. Az napi 14kWh, átlagosan 600W folyamatos fogyasztás, ami reális hűtővel, bojlerrel, számítógéppel, miegymással.

Viszont ekkora fogyasztás mellett nem tud "belepörögni" 2-3 perc alatt 1 kWh.

Belepörgetni pedig nem tudnak. Van egy forgórész egy állandómágneses fékkel, van egy áram és egy feszültségtekercs, és mindig a pillanatnyi áram és feszültség szorzatával arányos a fordulatszám. Ennyi.

A többi a te kitalációd, vergődésed, hülyeséged.

2018. aug. 1. 08:54
 4/11 anonim ***** válasza:
84%
Igen, van ilyen. Lekapcsolják a villanyt, és belepörgetnek az 1.0 as villanyórába. Nekem a postás mondta, neki meg a segédlelkész. Jesszusom.
2018. aug. 1. 08:59
 5/11 A kérdező kommentje:

Az a pörgetés pár percig tart*

Elfelejtettem odaírni :/

2018. aug. 1. 09:04
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Akkor sem tud belemenni annyi. Nem lehet távolról megpörgetni.

Gondolom azt láttad, hogy az utolsó számjegy ment egy értékkel feljebb 3 perc alatt. Az pedig a tized kWh...

2018. aug. 1. 09:12
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
röviden; NEM!
2018. aug. 1. 10:21
 8/11 anonim ***** válasza:

Elvben lehetne gyártani olyat (mint ahogy a távleolvasás is már valóság), ami átállíthatná az elektronikus mérőt, de nem gondolhatod komolyan, hogy beépítenek ilyen képességet.

A nálad felszerelt típusra is rá tudnál keresni (ahogy én is meg tudtam tenni a miénknél), lehet róla találni műszaki információkat.

Természetesen még ez sem zárna ki egy nem dokumentált opciót, de a lehetőség csak elvi. Úgyis lebuknának és hatalmas botrány lenne belőle, vagyis ez teljesen életszerűtlen.

2018. aug. 1. 10:41
 9/11 anonim ***** válasza:
Arra nem gondoltál, hogy esetleg a lakásodban van a hiba, ha így pörög az órád és folyamatos kimaradásaid vannak? A sok hülyeségre amit leírtál inkább nem is válaszolok, mert a többiek már megtették.
2018. aug. 1. 18:44
 10/11 anonim ***** válasza:
Kérdező,feldobtad a napomat!
2018. aug. 1. 19:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!