Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mennyi áramot fogyaszt ez a...

Mennyi áramot fogyaszt ez a számítógép ha napi 14 órában megy?

Figyelt kérdés

Alaplap: MSI 760GM-E51

Processzor: AMD FX-6300

Ram: 8GB 1333MHz DDR3

Videokártya: Gigabyte GeForce GTX 1050 Ti OC Windforce

Tápegység: FSP350-60APN 350W

Vincseszter: Western Digital 1TB (WD10EZRZ)

Monitor: IBM ThinkVision L200p

2018. júl. 26. 12:19
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
3 kW körül.
2018. júl. 26. 12:25
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

kW a teljesítmény mértékegysége, ami mindig csak a pillanatnyi fizikai valóságot fejezi ki.

3000 W elég durva lenne.

De ha azt mondja valaki, hogy kb. 220 W lehet a teljesítményfelvétel, ami 14 óra alatt kb. 3 kWh villamos energiamennyiséget tesz ki, akkor nem kapok agyrákot ilyen kijelentésektől.

2018. júl. 26. 12:38
 3/10 anonim ***** válasza:
40%
Nyilván nem állok neki magyarázni, gondoljuk a pénz miatt kérdezi, azt pedig kW után fizet.
2018. júl. 26. 14:40
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ne magyarázz, majd én elmagyarázom, hogy ne terjedjen a hülyeség.

Mindegy persze, tele vannak a fórumok ezzel, folyton összekeverik az emberek, mert fizika órán sem lehetett megtanulni, mert nyilván minek.

Ahogy te is nyilván összekevered, hiszen nem kW (pillanatnyi teljesítmény) után fizeted a számlát, hanem a kWh energiamennyiség után. De ezt világosan leírtam elsőre, csak nyilván nem fogtad fel.

A vizet is mennyiség után fizeted (m3), nem a pillanatnyi vízfolyás alapján.

2018. júl. 26. 14:50
 5/10 anonim ***** válasza:
40%
Ne menj bele olyan utcába, amiből nem tudsz jól kijönni, mert a kWh elektromos munkát jelent, nem pedig energiamennyiséget, amit Joule-ban mérünk.
2018. júl. 26. 16:05
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ne röhögtess, a kettő ugyanaz.

Elektromos munkamennyiség lenne konkrétan, röviden munka. Vagy elektromos energia. Vagy elektromos energiamennyiség. Ezek ekvivalens fogalmak.

Vagy megnézted a Google-keresőben, hogy munkát jelent, vagy beleverték a fejedbe, gondolkozni meg nem tudsz?

Fogjátok már fel, hogy ez is egy mennyiségi egység, mint a liter vagy köbméter, csak annál kicsit elvontabb, nem olyan kézzelfogható.

Akkunak is van például Wh energiatároló képessége, ami egy bizonyos mennyisége az energiának, vagy konkrétabban villamos energiának.

Nézd meg a villanyszámlát, azt mi után fizeted?

2018. júl. 26. 16:25
 7/10 anonim ***** válasza:

Ebből csak te jöhetsz ki rosszul...

A kettő ugyanaz, mint a méter és kilométer.

1 kWh = 3,6 * 10^6 J

És az elfogyasztott energiáért fizetsz

Q = P*t, ahol Q az elfogyasztott energia

2018. júl. 26. 16:30
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, csak a később érkezők kedvéért:

a #7 hozzászóló bizonyára a #5-re írt, de akkor még nem látta, hogy közben én is írtam, a #6-ot.

/szerintem.

2018. júl. 26. 16:37
 9/10 A kérdező kommentje:
kWh utan fizetünk a villanyszámlán is ugy van
2018. júl. 26. 16:41
 10/10 anonim ***** válasza:
Yepp, neki írtam :D
2018. júl. 26. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!