Mennyi áramot fogyaszt ez a számítógép ha napi 14 órában megy?
Alaplap: MSI 760GM-E51
Processzor: AMD FX-6300
Ram: 8GB 1333MHz DDR3
Videokártya: Gigabyte GeForce GTX 1050 Ti OC Windforce
Tápegység: FSP350-60APN 350W
Vincseszter: Western Digital 1TB (WD10EZRZ)
Monitor: IBM ThinkVision L200p
kW a teljesítmény mértékegysége, ami mindig csak a pillanatnyi fizikai valóságot fejezi ki.
3000 W elég durva lenne.
De ha azt mondja valaki, hogy kb. 220 W lehet a teljesítményfelvétel, ami 14 óra alatt kb. 3 kWh villamos energiamennyiséget tesz ki, akkor nem kapok agyrákot ilyen kijelentésektől.
Akkor ne magyarázz, majd én elmagyarázom, hogy ne terjedjen a hülyeség.
Mindegy persze, tele vannak a fórumok ezzel, folyton összekeverik az emberek, mert fizika órán sem lehetett megtanulni, mert nyilván minek.
Ahogy te is nyilván összekevered, hiszen nem kW (pillanatnyi teljesítmény) után fizeted a számlát, hanem a kWh energiamennyiség után. De ezt világosan leírtam elsőre, csak nyilván nem fogtad fel.
A vizet is mennyiség után fizeted (m3), nem a pillanatnyi vízfolyás alapján.
Ne röhögtess, a kettő ugyanaz.
Elektromos munkamennyiség lenne konkrétan, röviden munka. Vagy elektromos energia. Vagy elektromos energiamennyiség. Ezek ekvivalens fogalmak.
Vagy megnézted a Google-keresőben, hogy munkát jelent, vagy beleverték a fejedbe, gondolkozni meg nem tudsz?
Fogjátok már fel, hogy ez is egy mennyiségi egység, mint a liter vagy köbméter, csak annál kicsit elvontabb, nem olyan kézzelfogható.
Akkunak is van például Wh energiatároló képessége, ami egy bizonyos mennyisége az energiának, vagy konkrétabban villamos energiának.
Nézd meg a villanyszámlát, azt mi után fizeted?
Ebből csak te jöhetsz ki rosszul...
A kettő ugyanaz, mint a méter és kilométer.
1 kWh = 3,6 * 10^6 J
És az elfogyasztott energiáért fizetsz
Q = P*t, ahol Q az elfogyasztott energia
Igen, csak a később érkezők kedvéért:
a #7 hozzászóló bizonyára a #5-re írt, de akkor még nem látta, hogy közben én is írtam, a #6-ot.
/szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!