Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan működik ez a fényfüzér?

Hogyan működik ez a fényfüzér?

Figyelt kérdés
Sziasztok! :) Wish-en rendeltem pár hete ezt a fényfüzért ( [link] ), de őszintén fogalmam sincs hogy működik. Arra számítottam, hogy lesz rajta olyan rész, amit konnektorba lehet dugni. Mivel csak 2 kábel (piros, fekete) lóg a végén, ezért gondolom venni kell hozzá valamit, amivel használatba tudom venni. Tudnátok segíteni? Teljesen analfabéta vagyok a témában. Előre is köszönöm a segítséget. :)

2018. júl. 26. 11:21
 1/4 Szirty ***** válasza:

Ránézésre ez LED szalag.

Megnézed hány voltos (valószínűleg 12).

Megnézed hány W/m a teljesítménye. Megméred milyen hosszú (méterben). A hosszt megszorzod a méterenkénti teljesítménnyel.

A kapott eredményt (Watt) elosztod az említett feszültséggel amit megtudtál róla. Így megkapod az áram igényét.

Utána elballagsz a boltba és veszel egy tápegységet ami ugyanolyan feszültségű mint a LED szalag és annál nagyobb árammal terhelhető mint amit kiszámoltál.

Vagy:

Elballagsz egy boltba ahol árulnak LED szalagot, ezt viszed magaddal, megmutatod és kérsz hozzá tápegységet.

2018. júl. 26. 11:47
 2/4 A kérdező kommentje:
Hú, köszi.:D
2018. júl. 26. 11:48
 3/4 A kérdező kommentje:
2018. júl. 26. 12:04
 4/4 anonim ***** válasza:

Ez véletlenül 220 V-os LED-szalag, illetve mehet AC 230 V-ról is.

60 db LED van sorosan kötve előtétellenállásokkal, ezért ezeket méterenként lehet darabolni, a jelölt helyen.

DC 12 V-os szalagokat hármasával lehet darabolni, mert ott 3 db LED és egy ellenállás megy 12 V-ra.

2018. júl. 26. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!