Mi lehetett nála? (Bolt, csipogó)
Voltam boltban és egy pali jött be,de ahol elérte a csipogós oszlopot (nemtudom mi a neve,csipog ha lopsz:D) becsipogott,,aztán odament az őr és kiderült,hogy a pénztárcája csipogott valamiért. Nem lopott semmit ,csak valami volt rajta/benne. Mi lehetett az?
Esetleg telefonnal is elő lehet idézni,hogy jelezzen?
Van elrejtve valahol benne lopásgátló, az egy idő után feltöltődik, ha sokat megy ilyen kapun keresztül, éppen ott meg kisült és bejelzett.
Telefonnal nem lehet ilyet csinálni.
Nem lopasgatlo volt...
Az or is nezte
Esetleg a penztarcaban nem lehetett valami elektronika? Nem lattam milyen penztarca volt,manapsag vannak modern es erdekes dolgok. Vagy egy penztarcaban tarolt kapunyito esetleg ? Mi adhat olyan jelet mint egy lopasgatlo?
Az nem lehet ,hogy kulfoldrol rendelt/vasarolt penztarca volt amiben volt valami olyan elektronikus "cucc" ami jelet bocsat ki,de kulfoldon nem csipog tole a kapu,csak nalunk?
Egyebkent a penztarca lehet hogy "hasitasi" volt ,nemlattam mert kicsit elvonultak meg befordultak,,onnan gondolom,hogy penztarca volt ,hogy az or mondta ,hogy legkozelebb masban hozza a penzet.
Ugytudom ,hogy radiofrekvenciaval vagy magneses jellel mukodnek (lehet hogy rosszul tudom) ilyen jelelet biztosan lehet mashogy is generalni. Egy jolszitualt latszolag tehetos srac (40.000es cipoben) lopott penztarcaval (vagy hasitasival) megy a boltba ? Nem hinnen. Mondtam,hogy az or is nezte ,o se tudta hogy mitol csipogott ,de a kis "cucc" ami nala volt jelezte hogy a penztarca (vagy hasitasi) volt a ludas.
Raadasul ez egy elelmiszer bolt volt ahol nem is arulnak olyat. Tegyuk fel hogy lopott es lopasgatlo volt benne. Akkor masik boltbal lett volna lopva es annak is kicsi az eselye ,hogy 2 bolt ugyanazt a rendszert es frekvenciat hasznalja a kapuinal, vagy rosszul gondolom?
Nem volt lopott a cucc. Rádiófrekvenciásak, de ezek fel vannak töltve, és amikor átmegy a kapun, akkor kisül, ezt érzékeli és becsipog. Amikor hatástalanítják, akkor ugyanúgy kisül, inaktív lesz. Az előfordul, hogy ha sok helyen jársz, akkor feltöltődik, de van, hogy egy év múlva és egyszer csak bemész egy ilyen kapun, akkor becsipog ugyanúgy. Általában ha megfigyeled, akkor mikor bemegy valaki és csipog, kifelé már nem.
Ezek annyira kicsik, hogy van, amikor belevarrják az anyagba, sokszor nem is tudsz róla, hogy valamidben van ilyen. Nálam is volt ilyen, a végén a pénztárca teljes kibelezése után találtuk meg, 2 évig semmi baja nem volt, aztán egyszer csak becsipogott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!