Autòhifi segítség?

Figyelt kérdés
Üdv! Autóhifiben kellene egy kis segítség. Adott egy JBL nyomó amit egy Chrunch erösítövel hajtok. A probléma az, hogy alaphelyzetben is dübög a nyomó (ha nem szól zene akkor is). Ez egy teljesen új szett, a régit ezért cseréltem le, mert az is ezt csinàlta. Ez kb 4 hónapig jò volt és megint elöjött a jelenség. Generàtorzaj nem lehet, mert àllò helyzetben is ezt csinàlja. A pozitív es az RCA nem egymàs mellett fut. Valaki tanàcsot adna mi lehet ez?

#elektronika #Autóhifi. szórakozàs
2018. jún. 26. 08:58
 1/3 anonim ***** válasza:
X@r az audio kábel árnyékolása. Vagy lehet akár földhurok is. Pontosan mit jelent az, hogy "dübög"?
2018. jún. 26. 09:34
 2/3 A kérdező kommentje:
Ha az árnyékolással lenne baj , akkor már az elején csinálta volna nem? Földhurokra én is gondoltam már , de ez a jelenség egyszer van , egyszer nincs. Dübögés alatt azt értem , hogy bekapcsolom a fejegységet , de nem indítok zenét. Csak a jelet kapja az erősítő és lüktető hangja van a nyomónak , mintha valami gerjesztené. Bocsi ezt nem tudom máshogy megfogalmazni , olyan mintha valahonnan plusz jelet kapna.
2018. jún. 26. 12:35
 3/3 anonim ***** válasza:

Mondjuk ha nem indítasz zenét, csak a jelet kapja, akkor nem kap jelet, de mindegy :)

Esetleg tippelni tudok egy ritka és érdekes jelenségre, amit csak én találtam ki elméletben, de attól még lehetséges: Ha a kisjelű audiokábel közel van a hangszóróhoz vagy akár a kábeléhez, képes indukciós úton felszedni a jelet, és ha az erősítőnek elég nagy az erősítése és nagy a bemeneti impedanciája, akkor elképzelhető hogy ilyen módon be tud gerjedni az erősítő. Habár ez elég ritka eset, elméletben lehetséges.

2018. júl. 3. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!