Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Valaki mas is talán használja...

Valaki mas is talán használja az aramunkat?

Figyelt kérdés
A szomszedokkal beszelgettem az aramszamlakrol és mondták, hogy ők sokkal kevesebbet fizetnek mint mi.Ezert beszereltettem egy smart metert ,ami arra szolgál,hogy egy monitoron keresztül tudom követni az áramfogyasztást.A múltkor kikapcsoltam a fokapcsolot,és ez a berendezés mégis mutatott arra az orara fogyasztást.Ez hogy lehetséges? Én arra gondoltam,hogy talán építkezésnel kötötték be a vezetékeket rosszul.Ez előfordulhat? Hogy mondjuk a szomszéd egyik konnektorja az én órám hoz van bekötve?Nem hiszem,hogy direkt lopnák.
2018. jún. 26. 01:08
 1/8 anonim ***** válasza:
A fogalmazásod elég pongyola. Arra lehetne következtetni egyrészt, hogy az eredeti mérőt bántatlanul hagytad. Hogyan tud a smart meter "arra az orara fogyasztást" mutatni? Csak nem eléje szereltetted a méretlenbe?
2018. jún. 26. 10:35
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem.Keress ra a neten.Ez arra szolgál,hogy az ember a fogyasztást nyomon kovethesse.Nem kell az ora állását leolvasni se,mert ez automatikusan küldi az adatokat az aramszolgaltatonak.
2018. jún. 26. 17:40
 3/8 anonim ***** válasza:
Most erre mit mondjak? Nem tudtam, hogy egy híres humoristával társalgok. :D Nézzek utána, mi? Nézz utána te, hogy a smart meteren vagy át kell futtatni a vezetéket, vagy az érzékelőit valahol a vezetékekre kell helyezni. Ezt kérdem, hogy hová kötötték, vagy helyezték, a mérő elé vagy utána?
2018. jún. 26. 18:28
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem viccnek szántam, hogy nézz utána.Gondoltam ha látod miről beszélek....na mindegy.Amugy semmiféle vezetékkel nincs osszekotve,egy SIM kártya van a kinti aramoraba építve ami adja tovább a készüléknek a lakásban.
2018. jún. 28. 18:05
 5/8 anonim ***** válasza:

Oké, szóval nálad a 'beszereltettem egy smart metert' az nem azt jelenti, hogy 'beszereltettem egy smart metert', hanem azt, hogy 'kicseréltettem a mérőt egy smart meterre'. Mert így, ha az eddig mérő lett volna hibás, az már nem derült volna ki.

A következő kérdés, mi az a főkapcsoló? És hol van? Villamosan (is) értve.

2018. jún. 29. 17:25
 6/8 A kérdező kommentje:
Mostmár kicsit eltertunk az eredeti témától...de csak,hogy tisztán lásd miről beszélek megpróbálom elmagyarázni.Van a házon kívül ,a falra szerelve egy merőóra.Amit lecsereltek.A házon belül vannak a kapcsolók,a biztositèk amit én fokapcsolonak hívok.Azt szoktam kinyomni egy órára,és akkor minden lekapcsol a lakásban.De továbbra sem értem,hogy lekapcsolt fokapcsolonal miért mér a smart meter fogyasztast?Bocs,de nem vok aramszerelo.Ezert kérdeztem itt hogy miféle haladjak tovabb
2018. jún. 30. 00:22
 7/8 anonim ***** válasza:

Dehogy tértünk el, ezek mind szükséges információk, amelyeket egészen kelletlenül adsz meg. :D

Le szabad kapcsolnod a kismegszakítót a smart meter mellett? Akkor is küld információt?

2018. jún. 30. 08:18
 8/8 A kérdező kommentje:
Én nem is látok rajta kapcsolót .
2018. jún. 30. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!