Villanymotor fordulata változik?
Hát most nem esküdnék meg, hogy szinkronmotor átalakítható 1 fázisra, tutira létezik olyan fáziseltolási megoldás, amivel lehet, de nem tudom megéri-e.
Szinkronmotor fordulata a hálózati frekvenciához fix.
Aszinkron motor fordulata meg sosem fix, terhelésfüggő.
Nem nagyon értek én a motorokhoz csak van egy villanymotorom ami úgy tudom háromfázisos volt de lett rá téve a kapcsolóhoz valami kondiszerű meg egy nyomógomb amit indításkor felpörgésig nyomni kell. Valami segédfázisnak hallottam.
Na ezen a motoron a tábláján fel van tüntetve hogy hány kw meg mekkora a fordulata. Az érdekelne, hogy ezekkel a kütyükkel is ugyanaz maradhatott a fordulatszáma?
Igen, aszinkron motor esetén (amilyen a tied is valószínűleg) a névleges fordulatszám azonos marad.
Az indító nyomatéka és a teljesítménye kisebb lesz.
"Igen, aszinkron motor esetén (amilyen a tied is valószínűleg) a névleges fordulatszám azonos marad."
Asszem egy a betűvel többet írtál a kelleténél. Szinkronmotor esetén fix a fordulat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!