Hogy tudnék készíteni mini üvegházat, automatikus termosztáttal és páratartalom szabályozóval?
A hőmérséklet szabályozás kézügyesség kérdése (ha csak fűteni kell), a páratartalom a problémás feladat.
De legegyszerűbb ha teszel bele egy automata párásító berendezést és megoldod a folyamatos vízellátását.
Most te miről beszélsz? Az instructables-en lévő arduino-s rendszerek több tízezer forintosak és az csak az arduino. Amúgy meg képzeld én is voltam "melós" heti hatvan óra közműépítő cégnél plusz 8 óra kertészeknél. És ez még az a munkám volt amiről azt mondom, hogy normális.
Nem azért kell egy ilyen rendszer mert lusta vagyok kimenni kapálni hanem azért mert szeretnék olyan dísz és gyógynövényekkel foglalkozni amiknek a szaporítása nagy körültekintést igényel és nem tudok naphosszat állni a szaporítótálca fölött és állandóan ellenőrizni a páratartalmat a fényt a hőmérsékletet és képzeld el, talán épp azért mert dolgozom.
Elhiszem, hogy minden okod meglehet hogy frusztrált legyél, de hidd el az semmit sem segít rajtad, hogyha ezt másokon vezeted le.
És a kérdésem egyébként nem is úgy szólt, hogy megcsinálná e helyettem valaki, csupán reméltem, hogy valaki tudja, hogy milyen alkatrészek kellenek hozzá és milyen kapcsolási rajzzal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!