Milyen csatlakozót használjak? Alternatíva a jelenlegi helyett?
Két pólusú, könnyen csatlakoztatható és szétválasztható. 12V, max 10A.
Eddig 12V tápcsatlakozót (link lent) használtam de már az áram felétől melegszik és nem kifejezetten 1.5mm vagy vastagabb vezetékekre tervezték. Előtte a wago meg sem érzi az áramot, hideg a benne lévő vezeték vége is.
Akkor már inkább wago. Nem vagyok villanyszerelő, így nem tudom a nevét semminek, ami kellene (már ha létezik), nehéz így megtalálni valamit.
Van egy ipari tápegységem, abból wago-ban osztom el az áramot. Az állandóan működő eszközöknek egyből megy az áram a wago-ból, az időszakosan működőknek pedig a kijövő kábel végére van szerelve a fentebb linkelt csatlakozó, összedugom amikor kell, széthúzom amikor nem. Ezen csatlakozó kiváltására keresek valamit, amibe egy kicsit normálisabban lehet bekötni a kábeleket, valamint elbírja a nagyobb áramot. Olyasmit, mint egy 230V-os lengő csatlakozó, csak kisebb változatban. Csavarral bekötöm, összedugom és kész.
A másik amit keresek (ezen a ponton kellene új kérdést kiírnom), egy mondjuk 10 helyes gyűjtősín a wago mintájára, tehát a csatlakozások legyenek kapcsolatban egymással, ne különválasztva mint egy sorkapocsnál. A wago 5 helye kevés, egyben kapja az áramot, egyben továbbmegy a következő wago-ba, marad 3(+4), amiből tudok áramot adni az eszközöknek. Nem feltétlenül célszerű mindent egy tápegységről működtetni, de kicsit untam már, mikor az összes konnektort a dugasztápok foglalták el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!