Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mindkét ágon van fázis?

Mindkét ágon van fázis?

Figyelt kérdés
Led szalagot szerelek. Bekötöttem a tápot a vezérlőig, bedugtam,minden rendben működött. Ezután nemsokkal rádugtam a szalagot,felvillant majd elaludt. A vezérlő kikapcsolt és a táp kimenetének mindkét ágán(+,-) fázist jelez a fázisceruza.

2018. jún. 3. 11:33
1 2
 1/12 ThodEE GoD ***** válasza:
Multimétered nincs? :)
2018. jún. 3. 11:39
 2/12 anonim ***** válasza:
73%
A fázisceruza semmire nem jó...
2018. jún. 3. 11:41
 3/12 A kérdező kommentje:

Nincsen multiméterem. Egyébként mit kellene vele mérnem? Nem vagyok nagyon jártas a témában. A fázisceruza miért nem jó?

Köszönöm :)

2018. jún. 3. 11:42
 4/12 ThodEE GoD ***** válasza:

Fázis ceruza saccolóval nem tudod mit mérsz, az hogy ott van valamilyen feszültség az nagyon kevés :(

Multiméterrel a + és - közt megtudnád mérni hogy van e a működéshez szükséges 12V DC mert ha nincs meg a 12 vagy sokkal több, netán DC helyett AC van akkor a ledszalagnak kb annyi, de működni tuti nem fog

2018. jún. 3. 11:46
 5/12 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy kipróbáltam később egy DC adapterrel,azt dugtam a vezérlőbe és így működött. Ezért zártam ki minden más problémát.
2018. jún. 3. 11:50
 6/12 ThodEE GoD ***** válasza:
Akkor régi táp mehet az elektromos hulladék feliratú gyűjtő egységbe és használd másik tápegységről :)
2018. jún. 3. 11:53
 7/12 A kérdező kommentje:
A táp konkrétan 2 napos...:/ Nem tudod mi lehet a hiba és mitől keletkezett? Érdemes visszavinni garanciával vagy úgysem foglalkoznak vele? A DC táp azért nem jó,mert 50-60 W a szalag teljesítménye a táp pedig csak 12V 1A tehát az kevés lenne neki..
2018. jún. 3. 11:59
 8/12 ThodEE GoD ***** válasza:
Komolyabb tápokban van rövidzár védelem, de nem tudom mi baja lehet :/
2018. jún. 3. 12:05
 9/12 A kérdező kommentje:
Rendben. Köszönöm szépen a segítséget :)
2018. jún. 3. 12:13
 10/12 Szirty ***** válasza:
46%

"A fázisceruza semmire nem jó..."

Alapvető tévedés, mert igen hasznos eszköz.

Csak ismerni kell a korlátait és az előnyeit, majd annak megfelelően arra használni amire való.

Persze ide pont nem jó, de általánosan ítéletet mondani róla ettől még nem feltétlenül kellene.

Kérdezőnek:

Az hogy a fázisceruza világít a szekunder oldalon még nem sokat jelent, kapacitív csatolással is átjuthat annyi hogy jelezzen.

Mekkora a LED szalag és mi a tápegységed műszaki (elektromos) paraméterei?

2018. jún. 3. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!