Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » PIR mozgásérzékelőt hogyan...

PIR mozgásérzékelőt hogyan lehet becsapni?

Figyelt kérdés

Gondolok itt a fejlettebb dual, PIR/MW stb. fajtákra is. Nem betörni akarok :), hanem szeretném tudni, hogy ezek mennyire megbízhatok, ill. mennyire kijátszhatók. Sajnos a neten sehol nem írnak a negatívumaikról.

Saját tapasztalatom alapján kellően lassú mozgású embert nemigazán vesznek észre.

Ha ezt a betörő is tudja (nyilván), akkor miért szerel mindenki ilyet?

2018. jún. 1. 11:54
 1/6 anonim ***** válasza:

Ami a lámpakapcsoláshoz való, azt lámpakapcsoláson kívül nem érdemes másra használni.

A lényeg az, hogy megfelelő szenzort kell a megfelelő helyre tenni és nincs mitől tartani.

Megvannak a megfelelő szakirodalmak aminek ismeretében és a helyi sajátosságok figyelembevételével megbízható rendszert lehet kialakítani.

2018. jún. 1. 12:32
 2/6 A kérdező kommentje:

Amit én próbáltam, az riasztóhoz való PIR+MW érzékelő.

Kültéri.

A gondolatmenetem az, hogy mivel lakóházakba manapság mindenütt PIR-eket használnak, így a betörők nyilván ezeket ismerik a legjobban - és azt is, mivel lehet átverni.

Ezért félek erre bízni az otthonomat.

2018. jún. 1. 14:37
 3/6 anonim ***** válasza:

Ahogyan említettem, megfelelően elhelyezett és beállított eszközök a kulcsa egy jól működő rendszernek.

Az, hogy te játszadoztál egy random típusú és beállítású szenzorral, az nem releváns a betörőkre és az elektronikus védelmekre nézve.

2018. jún. 1. 14:58
 4/6 A kérdező kommentje:

OK, értem. Igaz, én csak egyfélét próbáltam.

De ha egy profi cég által telepített, környezethez jól beállított rendszer van, akkor a betörőnek esélye sincs?

2018. jún. 1. 15:20
 5/6 anonim ***** válasza:

Alapvetően fel kell mérni hogy milyen módokon lehetséges a behatolás, arra kidolgozni egy olyan védelmet, ahol az eszközök egymást is biztosítják, aktív és passzív megoldások összességével.

Ezt megfelelően kell kivitelezni, karbantartani, így a műszaki megoldások összessége védelmet nyújthat és/vagy vagy időben jelezhet.

2018. jún. 1. 17:50
 6/6 A kérdező kommentje:

Ez így általánosságban jó szöveg, hasonlókat lehet olvasni a riasztós cégek honlapján.

De továbbra se látom, mik a PIR jellegű mozgásérzékelők gyengéi.

Szerintem úgy korrekt, ha a vevő tisztában van ezzel (már ha érdeklik a részletek), mivel mindennek van előnye és hátránya.

Ettől még nem feltétlenül rossz az adott készülék, csak megvannak a maga korlátai.

Na ezek úgy látszik csak engem érdekelnek a világon.

(Meg a betörőket, talán őket kéne megkérdeznem, de sajnos még nem barátkoztam össze velük. :))

2018. jún. 5. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!