A Cort Evo k6 elektromos gitárról mi a véleményetek?
Első gitárod lenne? Biztos vagy benne, hogy Floyd Rose tremoló kell neked?
Amúgy az áráért remek gitár, remek hangszedőkkel. Már annak, aki efféle stílust kedvel. Surf zenére pl nem ezt választanám :)
Második lenne
A Floyd Rosera nagyon ki vagyok éhezve hogy Kirket (Hammett) utánozhassam eddig csak alap passzív Jackson hangszedőim voltak és a ragasztott illesztésű nyak is tetszik
@Kérdező: ezt talátam neked:
@2: Jobb nem feltétlen, hisz ez nem egy abszolút fogalom, más viszont erősen. Metálkodni alighanem alkalmasabbak lesznek, ráadádul az EMG 81 meg 85 igencsak jó hangszedők, amik ennél a Cortnál jóóóóval dragább gitárokban is ott szoktal csücsülni. És a gitár hangját nagymértékben ez határozza meg.
@Kérdező: mondjuk egy jó gitár rossz erősítők keresztül rosszul szól. Milyen erősítőd van most?
@5: Az egy igencsak korrekt darab, legalábbis a maga tranzisztoros, modellezős mezőnyében. Persze kicsit műérzete van a hangjának, főleg torzítva, de az áráért egyértelműen best buy.
Szerintem simán vedd meg a Cortot, aztán ha egyszer rád szakad majd a bank, akkor majd beszerezhetsz mellé egy otthoni használatra is korrekt csöves erősítőt, mint pl az Orange Rocker 15, vagy a Vox AC4C1-12 (szigorúan a -12). Az is egy keményen nagy ugrás lesz felfelé hangban.
@8: Igen, 4W. Azért 12 inch, mert minél nagyobb a hangszóró átmérője, annál jobb hangminőséget lehet elérni vele.
Ezek, amiket ajánlottam, csöves erősítők. Ezeknek a hangerejét azonos teljesítmény mellett nem lehet párba állítani a tranzisztorosokéval, jóval-jóval hangosabbak. Egy 15W-os csövesnek lazán lehet nagyobb hangereje, mint egy 40-50W-os tranzisztoros. Egy 4W-os csöves is alkalmas a szomszédok kiköltöztetésére. 3 emelet hatósugárgan. Az Orange pl azért jó ottoni erősítőnek, mert van 1, sőt 0,1W módja is. Igen, ez a 0,1 - 1W a csöves erősítők esetében az otthoni üzemmód :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!