Fali kombi gázkazán füstkifújójának milyen távol kell lennie a szomszéd telektől/kerítésétől?
Ha ezzel kapcsolatban van valami net oldal, amin infot találhatok, kérlek azt is írjátok meg! (eddig én nem taáltam)
Köszi!
Ha jól értem akkor kényszer szellőzős a cirkó. Nem a szomszéddal lesz problémád, hanem a télen kiáramló párával ami kicsapódhat a falra. Lekondenzálódik. Mivel a szellőző ventillátor elég erőssen nyomja azt ki. Ennek eredménye, hogy a vakolat leesik. Ez rövid égéstermék elvezetőknél nagyon szépen látszik.
De visszatérve a szomszédra: Ha lehet ne szellőzzön be a lakásába a kazán égésterméket. Próbáld meg felemelni annyira a kéményt, hogy az ne zavarja. Ugyanis ebben az esetben mérgezést okozhat. Ha jól tudom erre nincs előírás. Sajnos csak annyi van méretben megszabva, hogy a tetősík felett 90 cm-ig kell kiemelkedni a gázkéménynek. Egyébként egy ötlet: keresd meg az illetékes kéményseprő vállalatot akik feléd a kéményeket ellenőrzik, átveszik. Azok biztos tudnak megfelelő jogszabályt, méretet, ha kell adni.
Egyébként telekhatárra is lehet kéményt elhelyezni mint néhány háznál biztosan láttad.
Szia!
Nincs rá törvényi szabályozás.... legalábbis én nem találtam.
Nekem is pont így vagy legalábbis majdnem így volt ahogy leírtad. Bővítettünk és a szomszéd irányába megy a "kidörrentő" a mi udvarunkra a telekhatár kb 2,5m-re van mondjuk szerencsére a szomszédnak nincs ott háza pontosabban a kertje van. Egyébként ő beleköthetne.
Terveztessétek meg (a gázbővítésnél úgy tudom amúgy is kötelező) ha átmegy az engedélyeztetési eljáráson nem lesz gond...
09:42 vagyok
A szoba dolgot nem értem. A szomszéd szobája felé menne a füstgáz vagy a Te szobádban lenne a készülék?
7.6 sz. melléklet.
Egyébként telekhatárra tényleg nincs megkötés, csak a szomszédos ház falára. Az nem lehet 6m-nél közelebb hozzátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!