Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Sürgős! Felszállhatok a...

Sürgős! Felszállhatok a drónommal a XI. kerületben?

Figyelt kérdés
Szeretnénk pár képet készíteni egy XI. kerületi iskolaudvaron a Dji Mavic Pro drónommal, viszont nem tudom, hogy felmerejek-e szállni.. Azért gondoltam arra, hogy nem feltétlenül biztonságos ez, mert sokszor láttam, hogy a drónok (illetve az iránytűjük) megőrülnek nagy vas tárgyak, vagyis mágneses interferencia közelében. Tudom, hogy ez függ attól is, hogy előtte jól bekalibrálom-e az iránytűt, és azt is, hogyha nagy mágneses téren szállnék fel, akkor a drón távirányítója kijelzi ezt egy hibaüzenetként, ám a nagyobb félelme inkább attól van, hogy ezt a hibaüzenetet nem a felszllás előtt jelzi ki a távirányító, hanem már a felszállás után, a magasban jelenik meg, és akkor a drón nagy valószínűséggel jelt veszít, irányíthatatlanná válik, és onnantól gyakorlatilag már szinte biztos, hogy nekiütközik valaminek, ami természetesen nem ér meg pár képet a magasból.. Szóval végső soron az lenne a kérdésem, hogy szerintetek egy rendes kalibrálás után, illetve abban az esetben, amikor a drón távirányítója nem ír ki semmilyen magas mágneses interferenciára utaló hibaüzenetet, fel merjek-e szállni vele kb 40-50m magasságba..?

2018. máj. 14. 22:35
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
ha szerinted ez különleges helyzet, akkor nem vagy pilóta szinten. de örülök, hogy nem lett gond. repülj körültekintően és óvatosan - és ne kalibrálj fém dolgok közelében!
2018. jún. 9. 02:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!