Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Rejtélyes, magától szóló csengő?

Rejtélyes, magától szóló csengő?

Figyelt kérdés

Beköltöztünk egy régi társasházba és hozzánk nincs beszerelve a kapucsengő, ezért a kinti kapuhoz kiszereltünk egy kültéri nyomógombot és bent nálunk szól a beltéri egység, ha odakint megnyomják.

Mostanában nagyon fura dolog történt: olyan, mintha valaki a kinti nyomógombos egységen átállítaná a csengőhangot (a kültéri egység belsejében, a gombelem tartó rész közelében van az átkapcsoló). Ma két különböző csengőhangon szólt a csengő. Odakint csavarral van rögzítve a kapuhoz a nyomógombos egység, senki nem nyúlt hozzá. Csak úgy lehet a csengőhangot átállítani, ha leszedik a falról és szétszedik.

Mitől lehet akkor ez? Arra gondoltam, valakinek a TV-távirányítójának a jelét pl. értelmezheti-e úgy a beltéri egység, hogy a csengőhangot akarjuk átállítani?

2018. máj. 13. 15:03
 1/3 anonim ***** válasza:
72%

A csengő dallamát a beltéri egységben lehet állítani, kint a kerítésnél csak nyomógomb van. A belsejében lévő kapcsoló esetleg a frekvenciát állíthatja, de ilyet még nem láttam.

A kültéri csak jelzést ad a beltérinek, a dallamot nem az határozza meg. A távirányítók infra fényhullámot használnak, nem rádióadók. A beltérin lévő kapcsolót ellenőrizd, valószínűleg köztes állapotban van, meg kell kicsit mozgatni.

2018. máj. 13. 15:39
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

nem lehet hogy valakinek a szomszédban ugyan olyan csengője van?

Biztos hogy a kintin állítod a dallamot? átalában fordítva szokás

2018. máj. 13. 17:30
 3/3 A kérdező kommentje:

Hát mivel én magam állítottam be a dallamot, tudom, hogy a kintin kellett beállítani, ez típustól is függ. A kinti belsejében a gombelem alatt vagy fölött volt egy kis fekete pecek, amivel átállítható a dallam.

Bentin nincs kapcsoló, persze az lehet, hogy vmelyik szomszéd pont ilyet üzemelt be sajnos. :(

Akkor azt hiszem, nincs mit tenni.

2018. máj. 14. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!