Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Valaki segítene ebben az...

Valaki segítene ebben az áramkörben? Többi lent!

Figyelt kérdés

Megépítettem ezt az áramkört[ Poloska (FM adó) ]: [link] .

Az lenne a kérdés, hogy nagyobb teljesítményű tranzisztort teszek be akkor nem változik meg a tranzisztor munkapontja? A kapcsolás 3V-on tökéletesen megy és kb. 200m-re megy el. A cél az lenne, hogy növelni szeretném a hatótávolságot nagyobb teljesítményű tranzisztorral és nagyobb feszültséggel.

2018. ápr. 30. 21:45
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Ezt az áramkört én is megépítettem valamikor 25 éve kb, tanuló koromban. Egy fokozatú a vége, nagy csodára nem lehet tőle számítani. Ha nagyobb tranyót raksz bele, annak meg kisebb lesz a bétája.

Ha nagyobb teljesítményt szeretnél, akkor másfajta kapcsolást kell megépíteni.

Viszont ha nagyobbat építesz, azzal biztosan túlléped a teljesítmény limitet, a rádiózásnak és a frekvenciahasználatoknak törvényi szabályozása van.

2018. máj. 1. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!