Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ez az elemtöltő még használható?

Ez az elemtöltő még használható?

Figyelt kérdés
Egy Phillips Standard Universal Battery Charger PNC 251-es készülékről van szó, kb. 15 éves. Pár hete Duracell elemeket töltöttem benne, és az elemek elkezdtek "felforrni" úgy 3,5 óra után. Másnap kivettem őket, és valamilyen folyadékot tartalmazott az elemtöltő belseje. Gondolom, az a folyadék az elemekből származik. A folyadékot nagyjából kitakarítottam az elemtöltőből, de nem tudom, hogy még használható-e. Sajnos nem tudom, hogy pontosan milyen típusú elemtöltésre való a berendezés, mert a dobozán egy szó sincs magyarul.

2018. ápr. 25. 15:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ha a kifolyt elektrolit nem károsította, akkor használható.

De! Csak a megadott típusú Ni-Cd akkukhoz (de azok már elavultak, nem gyártják már őket). Ni-Mh töltésére nem.

2018. ápr. 25. 18:29
 12/17 A kérdező kommentje:
Éppen ez a probléma! Nem tudom, hogy a kifolyt elektrolit oldat károsította-e... Azóta nem mertem használni, tehát nem tudom, haszálható-e még...
2018. ápr. 26. 17:12
 13/17 A kérdező kommentje:
Mármint elektrolit, "oldat" nélkül! Kissé összezavarodtam...
2018. ápr. 26. 17:22
 14/17 Szirty ***** válasza:
...no és mi honnan tudjuk hova folyt mennyi és az károsította-e? Nem tudjuk megnézni!
2018. ápr. 26. 17:47
 15/17 A kérdező kommentje:
Leírtam, hogy nagyjából kitakarítottam... Nyilván nem 100%-osan, de szerintem minimum 90%-osan.
2018. ápr. 27. 14:02
 16/17 anonim ***** válasza:

Hát az biztos, hogy össze vagy zavarodva.

Nem tudjuk, elemet vagy akkut töltöttél vele. Valószínüleg elemet, mert azok szoktak a töltésre így reagálni. (kifolyik, szétrobban, kigyullad)

A lényeg:

1. elemet soha, csakis akkut szabad tölteni!

2. a Te töltöddel (ha egyáltalán működik még) csak Ni-Cd (nikkel-kadmium)

akkukat szabad tölteni, Ni-MH (nikkel-metálhibrid) akkukat nem! De Ni-Cd akkut már nem valószínű, hogy kapsz. És nem is éri meg...

Tanácsok:

1. tanuld meg megkülönböztetni az elemet és az akkut!

2. nem olcsó (de megéri) beruházás egy normális akkutöltő és néhány db normális akku beszerzése (Varta, Energizer, Duracell)

Ha kell segítünk.

2018. ápr. 27. 15:50
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2018. ápr. 27. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!